Milyen fajta kutya ez?
Most kaptuk, semmit nem tudunk róla. Fajtája, életkora, neme, ilyenek. Ezeket hogyan tudnánk megállapítani? És mik a kötelező lépések új kutyáknál? Chipeztetés védőoltás? Mit hol kell intézni? Lehet hogy hülyének tűnök de még életemben nem volt kutyám.
ui.: még nagyon fél, nyüszít ezért nem tudtam jó képet csinálni.
Keverék, nehéz megmondani a képből de puli jellege van.
De hogy hozhattak nektek így kutyát ilyen felkészületlenül? A legnagyobb felelőtlenség amit tenni lehet.
Ha holnap nem is de hétfőn irány az állatorvos, elkezdi a kölyök oltási programját, féregteleníti és megvizsgálja, sok dolgot elmond ha megkérdezitek tőle.
Nekem is pulinak tűnik.
Hogy lehet hogy nem tudtok róla semmit?
Nemét mondjuk ha alánézel, meg tudod állapítani. Kora pár hónap, nem sok, fiatal kutya. Puli jellege van, nem lesz túl nagy - vélhetően, de a pontos felmenők ismerete nélkül ezt persze nehéz kijelenteni.
Chip, oltások majd az orvosnál, ezt hétfőn érdemes megejteni. Sétálni ne vidd el, amíg az első oltásai nincsenek meg, mert bármit összeszedhet - illetve mi kölyökkutyát sose vittünk anno sehova addig.
Nem értem!
Kezedbe nyomtak egy kutyát és elszaladtak?
Hogyhogy még a nemét és az életkorát sem mondták meg?
Tegyetek neki valahova egy összehajtogatott plédet, rá egy nagyobb rongyot, hogy legyen mit gyűrögetnie.
Legyen egy nagyobb tálban friss vize.
A korától függ a táplálása, csontot NE adjatok neki, mert többet árt mint használ, a tévhittel ellentétben!
Nyers vad, vagy sertéshúst SOHA, mert olyan baktérium van benne, amitől a kutya elpusztul.
Ha még kölyök, akkor 2-3 óránként kell vinni pisilni-kakilni, de így is előfordulhatnak még egy ideig balesetek, de nehogy megüssétek, mert nem tehet róla!
Egyébként se verjétek meg semmiért, a gazdi keze simogatásra való nem ütésre! A kutya a szigorú hangsúlyból is pontosan ért, nem kell verni, az a nevelés csődje.
Minden cipőt rakjatok magasra és minden fontos rágható dolgot, mert amikor fogzik akkor keres valamit amit rághat, ha nem vesztek neki az állatboltban rágókát.
Adtatok már neki enni?
Kis főtt hús, főtt rizzsel nem árthat neki.
Ha nagyon fiatalka, akkor még jobb minőségű tejet is adhattok neki, benne egy nyers tojással.
Fűszeres, sós ételmaradékot ne adjatok neki, a krumplit csak nagyon kismértékben hasznosítja, az keresztül szalad rajta.
A parizer nem étel a kutyának, tele van minden káros dologgal, ami az embernek sem hasznos.
És hétfőn az első dolgotok legyen állatorvoshoz vinni az oltások miatt. Az orvos majd megmondja milyen nemű és mennyi idős. Az etetéséhez is kérjetek tanácsot!
Pórázt vegyetek és azon sétáltassátok minél gyakrabban!
Nyüszít szegényke?
Ölelgesd, vigasztald, szeretgesd! Meg van rémülve.
Helye, étele, vize legyen!
Az előttem szóló jó tanácsokat adott.
Hétfőn állatorvos és addig is tanulmányozd a neten a kölyökkutya tartásával kapcsolatos dolgokat!
Cuki :)
Nekünk is egy ilyenfajta lett, semmit sem tudunk róla, szegényt kidobták az utcára mert keveréket nem tudnak eladni... Én hazahoztam és 2 hónapja már nálunk, igaz csak barna.
Állatorvostól megkapott mindent és habár nem tudom mennyi hónapos lehet, de már most hasznos, egereket megfogja :) A macska amíg 1-et elkap, a cuki kutyi 3-4-et
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!