Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen humán gyógyszereket...

Milyen humán gyógyszereket kaphatnak az állatok? Főleg kutyára és macskára gondolok, név szerint érdekelne.

Figyelt kérdés
2017. okt. 3. 21:42
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Értelem szerűen lejárt gyógyszert nem fogok adni...
2017. okt. 4. 09:26
 12/18 anonim ***** válasza:
Algopyrint is lehet adni kutyáknak, vannak metamizol hatóanyagú állatgyógyszerek, a dózis hasonló az emberihez, tehát testtömegarányosan. Persze ugyanúgy, ahogy az embernél, a fájdalomcsillapító nem feltétlen oldja meg a problémát.
2017. okt. 4. 09:26
 13/18 anonim ***** válasza:
Paxirasol 8mg -os vàltozata. Köhögèsre irtàk fel.
2017. okt. 4. 10:15
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a spánielem Doxycyclin AL 200 kapszulát kapott fülgyulladásra. Úgy tudom, ezt embereknek is hasonló problémákra írják fel.
2017. okt. 4. 10:58
 15/18 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem értelem szerű, hogy lejárt gyógyszert ne adnának azok, akiktől annyit kérsz, hogy az otthon nem használt gyógyszereket ajándékozzák állatnak.

Örülök, hogy neked egyértelmű és figyelni fogsz erre. Ezt nem derült ki a kérdés kiírásából.

2017. okt. 4. 17:58
 16/18 anonim ***** válasza:

Kutyákra vonatkozóan:

Rutascorbin: a szervezetük sokkal jobban tudja hasznosítani ezt a fajta C-vitamint, mint a hagyományosat. Adagolás: napi 1-2 tbl.-hosszú távon (akár egy életen át) is szedhető

Tőzegáfonya kapszula: húgyúti problémákra. Adagolás: napi 1-2 tbl.-hosszú távon (akár egy életen át) is szedhető

Quamatel: gyomorvédő. Adagolás: konzultálni kell az orvossal.

Nitrofurantoin: bakteriális eredetű húgyúti fertőzés kezelésére és megelőzésére (főleg E. coli ellen hatásos). Adagolás: konzultálni kell az orvossal.

Milgamma: idegrendszeri problémákra. Adagolás: napi 1 tbl.-hosszú távon (akár egy életen át) is szedhető

Ciloxan, Tobradex, +különféle könnypótlók: szemcseppek, kenőcsök. Adagolás: konzultálni kell az orvossal.

Betadin: sebfertőtlenítés

Neogranormon: sebhámosítás

Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem segítettem. :)

2017. okt. 4. 23:10
 17/18 A kérdező kommentje:
Kedves 15-ös, senkitől nem kértem semmit. ÉN fogom adni a gyógyszereket, egy adománygyűjtő eseményre, egyéb más dolgokkal együtt. Az eseménynél fel van sorolva pár gyógyszer, ezeken felül tájékozódom még, hogy mit vihetnék. Köszi a hasznos hozzászólást.
2017. okt. 5. 12:18
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, már van miből válogatni :D
2017. okt. 5. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!