Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen humán gyógyszereket...

Milyen humán gyógyszereket kaphatnak az állatok? Főleg kutyára és macskára gondolok, név szerint érdekelne.

Figyelt kérdés
2017. okt. 3. 21:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Kutyánál Quamatel mini-t biztos,többször kaptunk bélgyulladás esetén,mert az antibiotikum kicsinálja még jobban a gyomrukat ugye. Macskáknak nem tudom adható e.

Vannak különböző betegségek ahol humánt adnak,mert jobb olcsóbb mint a kutyáknak való,összetétel meg ugyan az.

Milyen betegségek és milyen gyógyszerek nem tudom. De mikor dokinál voltam többször hallottam.

2017. okt. 3. 21:54
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Tobrex szemcseppet kapott, amikor kötőhártya gyulladása volt a kutyámnak. Nyusziknak espumisan cseppet szoktak adni felfúvódás gyanújánál. Én ennyiről tudok.
2017. okt. 3. 22:05
 3/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Jöhetnek még a válaszok, egy adománygyűjtés kapcsán tájékozódom, otthon megmaradt gyógyszereket is szívesen fogadnak ami nekem van sok, de semmi fogalmam nincs róla melyiknek vennék hasznát.
2017. okt. 3. 22:27
 4/18 anonim ***** válasza:
76%
Frontint/Xanaxot is szoktak adni kutyusoknak.
2017. okt. 3. 23:03
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Neomicin szemcsepp is tökéletes. Nekünk állatorvos mondta, hogy azt vegyük, ugyanaz a hatóanyaga (gentamicin) az állatgyógyászati szemcseppnek is, mint ennek, csak háromszor annyiba kerül.
2017. okt. 3. 23:05
 6/18 anonim ***** válasza:
39%
Ja, még annyit, hogy használt szemcseppet viszont ne adj, mert nem higiénikus, elszaporodhattak benne baktériumok.
2017. okt. 3. 23:06
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

No-spa:

Pl. a lovaknak elléskor vénásan adagolják. Emellett szinte bármilyen állat kaphat belőle, mert általános görcsoldó hatású.

Canesten:

Amikor a kutyámnál (tévesen) bőrgombát diagnosztizáltak, Canesten oldatot írt fel a doki, amivel ecsetelnem kellett.

Kék Lukács krém:

Ez egy másik doki ajánlata volt (szintén tévesen :)) a kutyám bőrére. Patikában kevertettem ki. Állatgyógyszertárban ugyan vásárolható külön kutyának, macskának, de a humán kenőcs is tökéletesen megfelel, ahogy az orvosunk mondta.

2017. okt. 4. 00:21
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Széntabletta és Bolus adstringens bélhurut esetén.
2017. okt. 4. 06:25
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Qamatel mini antibiotikum mellé, Kliont kapott meg sometrolimot giardia fertőzésnél, Augmentin duot mikor megfázott és be volt dagadva a torkában a nyirokcsomói.
2017. okt. 4. 07:32
 10/18 anonim ***** válasza:
54%
Lejárt gyógyszer ugyan úgy méreg az állatnak is. A lejárt szemcsepp nagyon káros tud lenni! Konzultálj erről egy állatorvossal ha megvannak a gyógyszerek és vidd gyógyszertári gyűjtőbe, amire nemet mond.
2017. okt. 4. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!