Milyen humán gyógyszereket kaphatnak az állatok? Főleg kutyára és macskára gondolok, név szerint érdekelne.
Kutyánál Quamatel mini-t biztos,többször kaptunk bélgyulladás esetén,mert az antibiotikum kicsinálja még jobban a gyomrukat ugye. Macskáknak nem tudom adható e.
Vannak különböző betegségek ahol humánt adnak,mert jobb olcsóbb mint a kutyáknak való,összetétel meg ugyan az.
Milyen betegségek és milyen gyógyszerek nem tudom. De mikor dokinál voltam többször hallottam.
No-spa:
Pl. a lovaknak elléskor vénásan adagolják. Emellett szinte bármilyen állat kaphat belőle, mert általános görcsoldó hatású.
Canesten:
Amikor a kutyámnál (tévesen) bőrgombát diagnosztizáltak, Canesten oldatot írt fel a doki, amivel ecsetelnem kellett.
Kék Lukács krém:
Ez egy másik doki ajánlata volt (szintén tévesen :)) a kutyám bőrére. Patikában kevertettem ki. Állatgyógyszertárban ugyan vásárolható külön kutyának, macskának, de a humán kenőcs is tökéletesen megfelel, ahogy az orvosunk mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!