Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A yorkiim miért utálja a...

A yorkiim miért utálja a gyerekeket, és a barátomat?

Figyelt kérdés

Már szégyenlem magam, mert az összes kisgyerekre morog meg ugat, és ha a keresztkislányomat felemelem, megpuszilom teljes kiakad és irigykedik!

A barátomra is annyira féltékeny, hogy majd leszaggatta a nadrágját!

Mindenki utálja, és haragszik rám, hogy miért nem egy normális kutyát vettem!

Mit tegyek, hogy ne igy viselkedjen?

2010. máj. 28. 11:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
75%

Azoknak üzenném, akik szerint ez normális, hogy egy agressziv kutya a családban nem jelent semmi jót.Egy kutya sosem teheti meg hogy utasítás nélkül megharapjon BÁRKIT.

Azért irigy, és agresszv, mert azt hiszi, hogy ő a falkavezér, védi a falkát a betolakodótól.Totál flusztrált mert nem képes megvédeni, önálló döntéseket hoz, holott az a te dolgot lenne(mint falkavezéré)

NE HAGYD ANNYIBAN

itt van egy link, nem minden pontja szentítás de érdemes megfogadni:

[link]

2010. máj. 28. 12:09
 12/24 anonim ***** válasza:
38%

megértem a kutyádat a gyerekekkel kapcsolatban..sivítoznak,dögönyözik,ütögetik

a gyerekek nem képesek belátni h.a kutya érző lény...

lehet h.ők is hibásak..

és a pasid mióta ismeri a kutyust?Próbált már a közelébe kerülni úgy igazán.Vagy inkább elkergeti?

mert akkor ne is várjon csodát.

2010. máj. 28. 12:10
 13/24 anonim ***** válasza:
52%
pedig a yorkik szeretik a gyerekeket...elvileg
2010. máj. 28. 12:15
 14/24 A kérdező kommentje:

A barátomnak mikor mondtam, hogy ilyen kutyám van mosolygott azt hitte egy aranyos kiskutya lesz.

Nagyon hajlott felé, hogy összebarátkozzanak, mosolygott rá mikor belépett, de ő már egyből odaszaladt és leszaggatta a nadrágját. Próbálta utána megsimoatni de csak őrjöngött és neki akart támadni!

Szokott a barátom hozni neki finomságokat és nem fogadja el tőle! Az ennivalót csak én tőlem fogadja el és egyszerűen senkiben sem bizik, senkit se szeret csak engem...már-már betegesen birtokolni akar!

Nagyon szeretem őt, simán odaállna elém ha valaki bántana engem, csak szeretném ha másokat is elfogadna és nem harapná meg őket, nem morogna

2010. máj. 28. 12:16
 15/24 anonim ***** válasza:
73%
Ha te leszel a falkavezér mást is fog szeretni, ameddig ő csak téged.
2010. máj. 28. 12:24
 16/24 anonim ***** válasza:
73%
Mint már az elején is leírtam : Nevelés kérdése...
2010. máj. 28. 12:25
 17/24 Winner of Royal Hill ***** válasza:
71%

Talán át kellene venni a vezérséget a kis görcstől.

Ez így semmiképp nem normális...

Az én barátom már rég kidobott volna kutyástól,ha az enyémek így viselkednének(pedig már 8 éve együtt vagyunk).

Örülj neki,hogy eddig nem hagyott el!

Jan Fennel: Kutyapszichológia

Olvasd el és okulj belőle!

2010. máj. 28. 12:28
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

kutyaiskola?

ha abszolut nem tudod kutyaiskolába vinni, akkor mindenképp keress itt rá, hogy hogyan kell a falkavezérséget átvenni (már 1000x leirtuk)

sajnos ezaz állapot a kutyának a legrosszabb, már irtam, hogy emiatt egy merő stressz az élete, ezt mindenképp be kell fejezetetned vele

2010. máj. 28. 13:12
 19/24 anonim ***** válasza:
91%

Sohasem megengedhető, hogy egy kutya, legyen akármilyen fajta, így viselkedjen! Pláne nem gyerekekre!!! Akármilyen is egy kisgyerek, egy kutya sose morogjon rá, inkább térjen ki az útjából! Döbbenet, hogy van olyan ember, aki ezt helyesnek tartja! Egy yorki harapása egy felnőttnek maximum kellemetlen lehet, egy gyereknek viszont akár életre szóló negatív élmény! A morgás szintén!

Én is ajánlom a Jan Fennell könyveket, különösen az első, a kutyapszichológiát. A boltban Hallgassunk a kutyánkra címmel lehet megvenni.

Plusz meg kell tanulnod a vezérség mellett a problémakezelést is. Kezdd azzal, ha ilyen helyzet van, határozottan rászólsz. De úgy, hogy TÉNYLEG haragudj rá! Aztán zavard el onnan, zárjátok ki a "falkából", senki ne vegyen tudomást róla. Valószínű, hogy erre oda fog menni valakihez "vigasztalásért". Ilyenkor nehogy bárki is hozzá szóljon/ránézzen/simogassa, hanem űzzétek el újra! Ha ez nem működne, akkor csináld ugyanezt azzal a különbséggel, hogy a grabancát (a nyakbőrét) meghúzgálod. Majd újra kizárás. A büntetés mindig 3 másodpercen belül történjen meg!

A harmadik lehetőség, hogy fél literes műanyag flakonba teszel pár kavicsot és ahányszor a kutya ezt csinálja, mellé hajítod a földre nem a kutyához, hanem mellé!). Közben rászólsz. Ha jól reagált és abbahagyta a morgást, dicséred, szóval, simogatással, jutalomfalattal. Ezt következetesen mindig csinálni kell, tehát legyen kéznél a palack. Egy idő után elég lesz már az is, ha csak megrázod a flakont, miközben rászólsz, végül már a hangodra is reagálni fog. De mindez akkor fog igazán működni, ha a vezérséget átveszed tőle. Ehhez a Jan Fennell könyvekben megkapod a segítséget.

Az én kutyám ugyanilyen volt, rászólásra sem reagált. Elkezdtem alkalmazni Fennell-t, meg a flakont és most már nem hogy nem morog, hanem megy simogatásért mindenkihez! :) Pedig azt hittem, reménytelen eset. :) Most már csak egy olyan flakonunk van (Spar-os Actiplus yoghurt), ami elfér a tenyeremben. A zsebemben magamnál hordom, de már csak nagyon ritkán van rá szükség. 98 %-ban elég, ha rászólok, pedig régen ha rászóltam, kb. kiröhögött a kutya... Yorki keverék amúgy. :)

Ajánlom még ezeket a figyelmedbe, ezek Jan Fennell módszerének a lerövidített leírásai (olvasd el az összes részt):

[link]

2010. máj. 28. 13:12
 20/24 anonim ***** válasza:
Ezek komoly viselkedés problémák. Rossz nevelés, null hozzáértés eredménye. Irány a kutyasuli, kutyakiképző!
2010. máj. 28. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!