Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Adnátok pár tanácsot?

Adnátok pár tanácsot?

Figyelt kérdés

Lenne pár kérdésem mert nyáron kapunk egy yorki-t.4 éves yorki lesz.

1.Nyirhatom otthon?

2.Hányszor kapjon enni?

3.Nem szobatiszta szóval mennyi idő még szobatiszta lesz?

4.Milyen a természete álatlában?

5.Könnyen tanul?

Köszönöm előre is a válaszokat.

2017. okt. 1. 10:37
1 2 3
 11/21 EvaSz86 ***** válasza:
100%

Yorki láncon? Én már ma elhoznám. Úristen ilyen embereket. Nekem kettő yorkim van, szóval mikor ilyet hallok elég ideges leszek. Hozd el onnan, amilyen hamar csak lehet.

1. Ha van gyakorlatod, nyírhatod otthon, mondjuk én kozmetikushoz viszem, egyszer vannak megnyírva nyáron. Aztán kb. 2 havonta igazítás a buksijukon, meg ugye azokon a területeken, ahol illik, hogy meg legyenek borotválva. Én nem próbálkoztam vele itthon, mert folyton izeg-mozog mindkettő. De a yorki szőre nem hullik, ha rendszeresen fésülöd reggel-este, akkor felesleges folyton nyíratni, mert gyönyörű a szőrük.

2. 1 éves korától a napi egy étkezés...én este adok nekik enni...de reggel kapnak kutyusoknak való "reggeli falatokat"...pár darabot csak.

3. Nagy dilemma, ha következetes vagy, akkor gyorsan megtanulja, attól is függ, hogy fiú vagy lány. A fiú kutyusom 2 hónapos korában került hozzám...vele nehezebben ment. A lánykutyusomat 7 hónaposan vettem magamhoz, nem tanították semmire kiskorától, szóval nem volt szobatiszta, de egy hónap alatt megtanulta. A lényeg, hogy ha kint végzi a dolgát jutifalat, plusz örvendezés, hogy milyen ügyes volt, ha bent kapod rajta, akkor szidás...de mint írtam, csak akkor, ha pont rajtakapod...utána felesleges, mert nem érti miért szidod. Legyél vele türelmes, ha kint tartják, akkor ahhoz van szokva, mint az én lány kutyusom, hogy ott végezhette a dolgát, ahol éppen rájött.

4. A természetük egyénenként változik...de ami az enyéimben közös, hogy nagyon élénk kiskutyák, kíváncsiak, imádnak sétálni, játszani...enni. Nagyon ragaszkodó fajta, de könnyen tanul. Intelligens. Nagyon értelmes a tekintetük. Rafináltak, ha akarnak valamit, akkor olyan bociszemekkel tudnak nézni, hogy nem tudsz ellenállni, de ha következetes vagy, akkor megtanulnak bármit.

5. Mint írtam, nagyon könnyen tanulnak, a lényeg, hogy legkönnyebben játék közben tudod őket tanítani, amikor élvezik a dolgot, és mindig legyen jutifalat, hogy rögzüljön, kell a pozitív megerősítés.

És ha nyírni akarod őket mindenképp otthon egyedül, akkor szerintem ne sajnáld a pénzt a megfelelő eszközökre.

Remélem, minél hamarabb el tudod hozni onnan. Rémes, hogy vannak ilyen emberek, akik így tartanak kutyát.

2017. okt. 2. 10:29
 12/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm.Igen de ők azt mondták csak nyáron adják oda mert idézem addig kell a gyerekeknek.Hát eddig is 4 évig kibirtam remélem ki birhja utána itt nagyon szeretni fogjuk és persze kinti benti kutyus lesz.és van 3 cica is eljátszana velük.
2017. okt. 2. 18:07
 13/21 A kérdező kommentje:
és amugy kan.ja és van egy 3 lábu beigliük hogy kel irni az egy kis kenelbe van és azt mondtűák azt már csak azért nem ajándékozák el mert már öreg 11 éves.az is végig fogja a szenvedni azt a pár évét ja és maradékkal etetik meg ilyen huladék táppal.
2017. okt. 2. 18:09
 14/21 anonim ***** válasza:
Te meg végignézed...az se jobb...minimum jelenteni kellene. Mellesleg beagle.
2017. okt. 2. 18:31
 15/21 A kérdező kommentje:
nem láttam még egyik kutyát se nagyon messze laknak teljesen más város.
2017. okt. 2. 18:39
 16/21 anonim ***** válasza:

"de ők azt mondták csak nyáron adják oda mert idézem addig kell a gyerekeknek." Okádék emberek, már ha embernek lehet nevezni az ilyet. "Jóra" neveli a gyerekeit is...

Az ilyet fel kell jelenteni.

2017. okt. 2. 19:35
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem láttad, de tudsz róla, és nem teszel semmit...a végeredmény ugyanaz
2017. okt. 2. 20:22
 18/21 A kérdező kommentje:
a cimüket sem tudom
2017. okt. 3. 15:51
 19/21 EvaSz86 ***** válasza:
#11 vagyok. Te el tudnád hozni már akár most is? Ha igen, akkor magyarázd el a mostani "tulajdonosnak", hogy te most tudnád elhozni, mert most van rá lehetőséged. Ha igazán szeretnéd magadhoz venni a kutyust, akkor próbálj meg "ráijjeszteni", hogy vagy most hozod el, vagy nem fogod elhozni nyáron (még ha ez nem is igaz így ebben a formában, de a kutyusnak az lenne a legjobb, ha minél hamarabb elkerülne onnan). Magyarázd el neki, hogy egy 4 éves kutyusnak nem egyszerű gazdát találni, és hogy általában kölyköt keres az, aki kutyát akar venni. Gondolom, az ilyenek nem ajándékba adják, biztos kérnek érte pénzt. Szóval próbáld meg úgy beállítani a helyzetet, hogy te teszel nekik szívességet azzal, hogy most elhozod. Találj valamilyen indokot, még ha csak kitalálod, akkor is. Yorkit nem lehet láncon tartani...egyébként egy kutya sem érdemli meg, hogy láncon tartsák. De azt sem érdemli, hogy addig így kínozva legyen, amíg a gyerekeknek szórakozást jelent. Én a második kutyusomat úgy vettem magamhoz idő előtt, hogy azt mondtam, hogy megyek külföldre, és nem fogok tudni másik időpontban érte menni, egyből belementek, és 2 napon belül nálam volt a kutyus, ő akkor 7 hónapos volt, és még mindig olyan rossz szokásai, amiket nagyon nehezen tudok kinevelni belőle, pont azért, mert nem foglalkoztak vele...karácsonyi kutyus volt, addig jó volt a gyerekeknek, amíg pici volt, aztán ahogy nagyobb lett, már nem érdekelte őket. Az lenne a legfontosabb, hogy valahogy meg tudd győzni őket arról, hogy most adják oda neked, ez a kutyus érdeke...és ilyenkor bármit kitalálhatsz, hogy elhozd arról a helyről.
2017. okt. 4. 08:49
 20/21 anonim ***** válasza:
47%
Egyre röhejesebb ez az oldal. Valaki befogadna egy rossz sorú kutyát, erre már azzal b..ogatják, hogy miért nem hozza el valahogy előbb, mint ahogy a tulajdonos oda akarja adni neki. Mert "tud róla, de nem tesz semmit". Hát beszarás, de komolyan. Na, haver, akkor most már te is tudsz róla, de nem teszel semmit, csak a szád jártatod az interneten. A kérdező biztos szívesen veszi a segítségedet, ha te már most el tudod hozni a szerencsétlen állatot, úgyhogy hajrá, oldd meg.
2017. okt. 4. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!