Adnátok pár tanácsot?
Lenne pár kérdésem mert nyáron kapunk egy yorki-t.4 éves yorki lesz.
1.Nyirhatom otthon?
2.Hányszor kapjon enni?
3.Nem szobatiszta szóval mennyi idő még szobatiszta lesz?
4.Milyen a természete álatlában?
5.Könnyen tanul?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Yorki láncon? Én már ma elhoznám. Úristen ilyen embereket. Nekem kettő yorkim van, szóval mikor ilyet hallok elég ideges leszek. Hozd el onnan, amilyen hamar csak lehet.
1. Ha van gyakorlatod, nyírhatod otthon, mondjuk én kozmetikushoz viszem, egyszer vannak megnyírva nyáron. Aztán kb. 2 havonta igazítás a buksijukon, meg ugye azokon a területeken, ahol illik, hogy meg legyenek borotválva. Én nem próbálkoztam vele itthon, mert folyton izeg-mozog mindkettő. De a yorki szőre nem hullik, ha rendszeresen fésülöd reggel-este, akkor felesleges folyton nyíratni, mert gyönyörű a szőrük.
2. 1 éves korától a napi egy étkezés...én este adok nekik enni...de reggel kapnak kutyusoknak való "reggeli falatokat"...pár darabot csak.
3. Nagy dilemma, ha következetes vagy, akkor gyorsan megtanulja, attól is függ, hogy fiú vagy lány. A fiú kutyusom 2 hónapos korában került hozzám...vele nehezebben ment. A lánykutyusomat 7 hónaposan vettem magamhoz, nem tanították semmire kiskorától, szóval nem volt szobatiszta, de egy hónap alatt megtanulta. A lényeg, hogy ha kint végzi a dolgát jutifalat, plusz örvendezés, hogy milyen ügyes volt, ha bent kapod rajta, akkor szidás...de mint írtam, csak akkor, ha pont rajtakapod...utána felesleges, mert nem érti miért szidod. Legyél vele türelmes, ha kint tartják, akkor ahhoz van szokva, mint az én lány kutyusom, hogy ott végezhette a dolgát, ahol éppen rájött.
4. A természetük egyénenként változik...de ami az enyéimben közös, hogy nagyon élénk kiskutyák, kíváncsiak, imádnak sétálni, játszani...enni. Nagyon ragaszkodó fajta, de könnyen tanul. Intelligens. Nagyon értelmes a tekintetük. Rafináltak, ha akarnak valamit, akkor olyan bociszemekkel tudnak nézni, hogy nem tudsz ellenállni, de ha következetes vagy, akkor megtanulnak bármit.
5. Mint írtam, nagyon könnyen tanulnak, a lényeg, hogy legkönnyebben játék közben tudod őket tanítani, amikor élvezik a dolgot, és mindig legyen jutifalat, hogy rögzüljön, kell a pozitív megerősítés.
És ha nyírni akarod őket mindenképp otthon egyedül, akkor szerintem ne sajnáld a pénzt a megfelelő eszközökre.
Remélem, minél hamarabb el tudod hozni onnan. Rémes, hogy vannak ilyen emberek, akik így tartanak kutyát.
"de ők azt mondták csak nyáron adják oda mert idézem addig kell a gyerekeknek." Okádék emberek, már ha embernek lehet nevezni az ilyet. "Jóra" neveli a gyerekeit is...
Az ilyet fel kell jelenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!