Adnátok tanácsot nekem? Mivel tudnám elijeszteni?
Esténként sétálok a kutyámmal, és most már rendszeressé válik, hogy egy bizonyos otthonról elszökött kutya(nem tudom kié)sétánk során koslat utánunk, zaklatja a kutyámat, és halálra idegesít minket. Bántani, megdobálni,fájdalmat okozni nem szeretnék neki, de muszáj valahogy megoldást találnom, hogy táguljon mellőlünk. Amúgy nem agresszív, de ha összemar a kutyámmal, az akármit kiválthat mindkettejüknél!Kiabálással max 5 msp-ig tudok rá hatni, aztán megint jön utánunk! Irtó kellemetlen így sétálni!
Várom az ötleteiteket!
Azt hagyjuk, hogy keressem meg a gazdáját, mert biztos vagyok benne, hogy tudja, hogy minden nap meglóg a kutyája, csak nem érdekli!
Erre felé régebben sok kóbor eb volt.Aztán volt nálunk táp mindig,mert ha azt eldobáltuk békén hagytak minket.Egy pár szemet csak pár méterre.Utána meg jó messzire :DDD elkezdi keresni mert többet eldobáltam.Aztán leléptünk. Volt,hogy egyszer egy labdánk bánta,azt dobtam el neki jó messzire,be a bokorba hagy keresse.
De ha ezek nem működnek,akkor egyszerűen hangos MÉSZINNEN!!! aztán felé dobbantani párat. Ez is hatásos volt.
A másik amit csináltunk,mert sok kóbor eb lett,főleg nagytestűek falkában. Hívtuk a menhelyet,hogy vigyék el.Egy darabig nem jött senki értük.Majd több kutyás ismerős is,meg gondolom mások is betelefonáltak és a sok bejelentés hatására kijöttek és befogták az összeset.
De ez régen volt,lehet most elég ha kihívod te őket.
Ha egyedül megyek ki vele, mindig van nálam gázspré. Még sosem használtam, de nem kockáztatom meg hogy egyszer nincs nálam és pont akkor támad meg valami nagytestű veszett dög.
Mikor a párom is velem van, persze nyugodtabb vagyok, olyankor rá bízom a dogot.
Ha az a kutya agressz lenne, szerintem már rég megtámadott volna, de nem tette. Elég ha csak elijeszted, rákiabálsz, dobbantasz egyet a lábaddal. Érezze hogy te vagy az erősebb.
Az itthoni kutyabefogás nem egyszerű...a kiabálásomat már ismeri a város, meg a toporzékolásomat is!
Még valami?
Más útvonalon?
Ez a dög mindig épp arra jár, amerre mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!