Az ügyeletes orvost azt mondta hogy senki nem fog bejönni ha a kutyák nincsenek megkötve, még a mentős sem? Vélemény?
Hétvégén apukám rosszul volt, és kihívtuk az ügyeletest, akinek eldurrant az agya amikor meglátta a két közepes testű kutyát az udvaron, és nagyon gorombán beszélt velünk. Hiába fogtam meg a kutyát, az nem volt neki elég. Szó szerint azt mondta hogy "a fa**om sem fog bemenni ide, még a mentős sem ha életveszély van sem" Teljesen ledöbbentünk ezen, hiszen eddig, óraleolvasók, áruszállító, bármilyen szerelő, akárki, elég volt ha csak kísértük őket. A kutya csak morgott, nem a kerítést tépte. Mi erről a véleményetek? Eddig akiknek mondtam mindenki megdöbbent. Mi az hogy a mentős se jönne be ha szabadon van a kutya?? Hiszen ott vagyunk. Falun lakunk, s ma már a legtöbb helyen szabadon van a kutya, főleg éjszakára (ez kora reggel volt, de a mieink soha nem is voltak még se megkötve, se bezárva) Hallottatok már ilyet? Vagy ez tényleg így van hogy el kell zárni- az egyébként nem harapós (csak morgós, ugatós) kutyát is? Soha senkinek nem okozott még ez gondot, mint ahogy a kutyák is, mégcsak oda se kaptak senkinek sem...
Meg az ahogyan beszélt :(
A leírásod alapján a stílusa megengedhetetlen, de tartalmi részével egyetértek.
Magam is kutyatartó voltam, de ha idegen jött be, arra a pár percre megkötöttem.
Pedig csak egy nagy bohóc vizsláról volt szó.
S tudomásul kell azt is venni, hogy nem mindenki szereti a kutyákat.
Nem rossz ember, csak így alakult. Nekem három kutyám volt, az idegen kutyákat mégsem engedem a közelembe.
Szociális intézményben dolgozok, van jelzőrendszeres segítségnyújtás szolgáltatásunk idős emberek részére. Arról szól hogy készülékek vannak kitelepítve hozzájuk amit ha megnyomnak a nyakukban lógó kütyün keresztül befut hozzánk a riasztás és húsz perc múlva kimegyünk. Lehet csak elestek, lehet rohamuk van, lehet tévesen nyomják meg, de mi mindig kimegyünk. Na hát nálunk is van olyan bácsi, néni akinek a negyven-ötven kilós helyes berni pásztora "nem harap", csak a gondozónő a szívét dobja el amikor vészhelyzet van és be kéne menni éjszaka közepén a riasztáshoz, a kutya meg ott ugat és morog a kapuban. Egyébként nagyon helyes, aranyos kutya, de őrzi a területet ami a dolga és senkitől nem lehet elvárni hogy ilyen körülmények között bemenjen oda.
Az orvos alpári módon viselkedett, nem szabadna így beszélnie, de teljességgel igaza van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!