Mire figyeljek oda egy kölyök tacskónál? 2 hét múlva hozzuk el, mik a legalapvetőbb dolgok, amire szüksége lesz akár most vagy később?
Kérlek adjatok tanácsokat, a legjobbat szeretném neki. Hogyan neveljem, mire figyeljek oda?
Nyáron valószínűleg a kis óljában lesz, a kertben.
Nos ne feledkezz meg az állatorvosról:
itt egy oltási naptár:
Későbbi a "kutyám semmibe vesz" éllapot elkerülése végett ajánlom ezt a nagyon nagyon hasznos 4 részes cikksorozatot(a lap alján tudsz továbblépni a cikkekre):
Aztán kéretik nem elfelejteni hogy egy kutyának mozgásra van szüksége. Fáradt kutya=boldog kutya. ha a kutyádat nem mozgatod eleget és unatkozik egész nap ne várd el tőle hogy ne szedje darabokra a lakást/kertet. !!
Neveld időben szobatisztaságra még kiskorában ha azt akarod hogy télen ne kelljen az ürülékét a lakásban szagolnotok:
És ne feledd az alapvető parancsokat megtanítani neki mert egy sikeres behívás egyes esetekben a kutya életét mentheti meg illetve egy neveletlen kutyával kínszenvedés lesz sétálni így egyre kevesebbet viszed ki ő egyre rendetlenebb lesz és így tovább. Ne ess a 22-es csapdájába:
Figyelj a kutyádra ne legyél lusta mozdulni érte. Ha valami mérgezőt eszik és a vizet is kihányja ne itt a fórumon kérdezgesd mi baja hanem vidd orvoshoz!
Az ivartalanítás is fontos dolog. Van elég kutya a menhelyeken és az ivartalanítás számos betegséget és viselkedésproblémát megelőzhet!
Etetés témájában a fórumon visszaolvasva kb minden megtalálhatsz
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=kutyat%E1p&s..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=h%E1zikoszt&..
És hát persze szeresd nagyon!! :))
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Nagyon sok embernek van, vagy lesz kutyája.
Sokan családtagnak és legjobb barátnak tekintjük őket.
Szeretjük a kutyánkat, de nem biztos, hogy tudjuk, hogy mire is gondolnak ezek a hűséges állatok.
Itt leírom, hogy mit is kérnek gondolatban tőlünk ezek a négylábúak.
A kutya tíz kérése! 1. Minden elválásunk – még ha rövid időre is hagysz magamra – fájdalmas nekem.
Kérlek, vedd ezt fontolóra mielőtt magadhoz veszel.
2. Ne szidj, és ne büntess szigorúan.
Neked van munkád, szórakozásod, vannak barátaid és céljaid – de nekem csak Te vagy!
3. Kérlek, adj elegendő időt arra, hogy megértsem, mit vársz tőlem.
4. Mielőtt megütnél, gondolj arra, hogy könnyedén összeroppanthatnám a kezedet
– mégsem tennék ilyet soha.
5. Kérlek, néha beszélj hozzám.
Ha szavaidat nem is értem, a hangodat és a hangsúlyaidat jól ismerem.
6. Gondolj arra, hogy valamikor szabadon éltem.
Engedd, hogy időnként erdőn-mezőn mozoghassak, futkározhassak – ez jót tesz Neked is.
7. Kérlek, ne sajnáld tőlem a jó falatokat.
Legjobban akkor ízlenek, ha Tőled kapom – s igyekszem megszolgálni érte.
8. Te vagy az én gazdám – és nem mások.
Ezért kérlek, ne kényszeríts arra, hogy idegeneknek is szót fogadjak, vagy bohóckodjak
nekik, s ne alázz meg előttük.
9. Ne feledd, hogy idővel nekem is kialakulnak az egyéni tulajdonságaim, szokásaim és
érzelmeim. Fogadd el, hogy számomra ezek ugyanolyan fontosak, mint neked a sajátjaid.
10. Kérlek, gondoskodj rólam, ha beteg, vagy öreg leszek – hiszen Te is öreg leszel egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!