Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti nem féltek attól, hogy mi...

Ti nem féltek attól, hogy mi lesz a kutyátokkal, ha veletek történik valami?

Figyelt kérdés

A kérdés főleg olyanokhoz szól, akiknek nincs egy olyan rokona/ismerőse se, aki alkalmas/hajlandó lenne arra, hogy élete végéig megfelelően gondoskodjon a kutyájáról.

Én személy szerint rettegek tőle, hogy valami baleset ér, vagy ilyesmi. Vagy menhelyre kerülne a kutyám, vagy elaltatnák, ez egészen biztos. :(

2017. szept. 26. 22:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
85%
Tegyél a tárcádba, az irataid mellé egy kártyát, hogy "otthon vár a mozgáskorlátozott kutyám, baleset esetén kérem gondoskodjanak róla, lakcím".
2017. szept. 27. 23:42
 12/20 anonim ***** válasza:
69%
Bocsi, hogy ezt mondom, de szerintem erős túlzás, amit csinálsz azzal a kutyával. Csak vegetál szerencsétlen, te meg szenvedsz miatta. Közben meg egy csomó egészséges kutyát elaltatnak, mert nincs, aki befogadja őket. Ennyi pénz és idő sokat megmenthetne közülük.
2017. okt. 1. 06:58
 13/20 A kérdező kommentje:

Mi az, hogy vegetál?!

Képzeld, hogy ő a világ egyik legboldogabb kutyája, mindent megadok neki, imád velem lenni, és egyszerűen imád élni! Minden egyes pillanatot kiélvez, sokat sétálunk, tornázunk, járunk a parkba, ahol játszhat a haverokkal. Testi fájdalmai pedig egyáltalán nincsenek. Mitől lenne akkor boldogtalan? Miért is vegetál?

Nagyon utálom az ilyen begyöpösödött gondolkodásmódot, ami szerint csak szenved a kutyám. Azok az emberek akik ezt mondják, még sosem látták őt, vagy pedig abszolút nem értenek a kutyakhoz. Képzeld hogy mozgássérülten is élhet teljes értékű életet, őt nem viseli ez meg egyáltalán. Mivel az állatoknak nincs betegség tudatuk, emiatt nem is érzi magát kevesebbnek semmivel sem. Sajnos találkoztam már ilyen emberekkel, többek között a nagyszüleim is ilyen hozzáállásúak, hogy "elromlott, használhatatlan, szabaduljak meg tőle", mintha valami használati tárgyról lenne szó. De itt egy életről van szó, akit nem a saját önzőségem miatt tartok életben, hanem mert boldog, és élni szeretne. Aki ennek ellenére is elaltatná őt (főleg látatlanban, ismeretlenül), annak valami nagy probléma van a szívével. Csak mert leírtam hogy mennyi feladat van vele, az még nem jelenti azt hogy halálos beteg és csak vegetál. Nem is értem, miért húzom fel magam ennyire még mindig az ilyen kijelenteseken, már megszokhattam volna. Ilyen ​emberek mindig lesznek...

2017. okt. 1. 12:29
 14/20 A kérdező kommentje:

Ő számít rám, mert élni szeretne, hiszen fiatal még, és EGÉSZSÉGES! Mozgáskorlátozott, ennyi az ő bűne, ami miatt "meg kéne halnia", igaz?

Még 10 évet boldogan eléldegélhet.

Emberek is élnek mozgássérülten, nem? Rájuk is így tekintesz, hogy bár halnának meg inkább?

Ez egy helyzet, amihez alkalmazkodni kell, és nekünk sikerült.

Az már mas kérdés, hogy emiatt ÉN néha rossz helyzetben vagyok, és szenvedek, de a lényeg hogy neki jó legyen, mert megérdemli. És semmivel sem ér kevesebbet az élete, mint bármelyik más járni tudó menhelyes társának. Őt is menhelyről mentettem. És a következő kutyáimat is onnan fogom mindig. Úgyhogy szerintem evvel én még így is többet tettem a rászoruló kutyákért, mint aki mondjuk hallani sem akar a menhelyekről, és csak a fajtatiszta kutyákat viszi.

2017. okt. 1. 12:42
 15/20 anonim ***** válasza:
52%
Oké, akkor szenvedj. Te dolgod. Én biztosan nem tenném és ezt vállalom akkor is, ha szerinted emiatt baj van a szívemmel. A saját kutyámat természetesen imádom és gondoznám, amíg lehet.
2017. okt. 1. 12:56
 16/20 anonim ***** válasza:
47%

#15 Ugyanúgy felhúz, amit írtál, mint a Kérdezőt. Lebénult embereket elaltatnál? Bocsika. Túl van spirázva ez a szenvedés dolog. Hogy meg lehessen indokolni dolgokat.

A kérdező attól szenved, hogy nem találkozik a családjával, mert nem viheti oda a kutyát. Ha elolvastad volna az egészet (volt benne egy link).

2017. okt. 1. 16:08
 17/20 anonim ***** válasza:
37%
Elolvastam. Pont ezért ez a véleményem és ezt vállalom akkor is, ha emiatt az egész GYIK engem utál. Hány tök normális, egészséges kutyát lehetne megmenteni, akiket most elaltatnak, ha a kérdező nem arra használná az idejét, hogy ebből kutyából a pisit nyomogassa ki?
2017. okt. 1. 16:21
 18/20 A kérdező kommentje:

Nem értem a logikádat.

Nem a kutyám állapota miatt nem tudok megmenteni más kutyákat. Ha magától tudna pisilni, akkor is csak ő lenne, és nem hoznék mellé másik kutyát. Ha tudna járni, akkor sem hoznék mellé másik kutyát. Mert anyagilag nekem nem fér bele 1 kutyánál több. Tehát nem ő az akadálya annak, hogy másik kutyákat mentsek, nem tudom, miért gondolod ezt így. Ha lenne 1 teljesen egészséges, járóképes kutyám, amellé se hoznék még 3-at a menhelyről.

De nem hiszem, hogy bűntudatot kellene éreznem amiatt, hogy nem avval foglalkozok, hogy más kutyákat mentek meg. Én őt tudtam csak megmenteni, és szerintem már ez is sokkal több annál, mint amit mások tesznek a menhelyi állatokért.

2017. okt. 1. 17:31
 19/20 anonim ***** válasza:
Ne viccelj már, hogy még a kérdező a hibás. Neki ő a kutyája, szereti, kész. Úgy gondolod, hogy elveszi a helyet más kutyáktól? Hogy mondhatsz ilyet? A kérdezőnek mentett kutyája van ráadásul. Ne mondd, hogy nem tudod, hogy hány ember x.ja le egyáltalán ezt a kutyamentés témakört, csak azért, hogy ne vegyen tudomást arról, hogy ez a dolog létezik. És attól még van neki kutyája. Csak úgy gondolják sokan, hogy nem lehet ezeken a dolgokon változtatni, és ezért tudomást sem vesznek róla. Nem hogy nem visznek haza menhelyről, hanem kizárják a témát az életükből. Őket nem hibáztatod? Minek kell ezzel megbántani a kérdezőt?
2017. okt. 3. 22:20
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem igy kell gondolkozni, föleg ha nincsenek fájdalmai, szereti azt a kutyát, nyilván egy ilyen miatt nem fogja elaltatni. Ez olyan, mintha a saját családtagod lebénulásakor mondaná neked valaki, hogy igen, miért nem nyirjuk ki, lökjük le a lépcsön, hisz mostantol örök életére gondoskodni kell rola.. Te sem tennéd, hisz szereted.

Kérdezö: Ne haragudj, de gáz a családodtol, hogy inkább elviselik a karácsonyt nélküled, csak a kutya ne jöjjön. Na ezt a gondolkodásmodot sem értem. Egyébként biztosan találnának neki gazdit, mostanában facebookon is gyakran keresnek elhunyt emberek kutyáinak gazdit, általában sikerrel.

2017. nov. 14. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!