Szeretnék ideiglenesen befogadni de félek, hogy rajtunk marad?
A környékünkön pont van egy ideiglenes befogadóra/új gazdára váró kutya. Ugyan az a fajta mint az én két kutyám. A befogadókeresést a fajtamentők intézik és szívesen segítenék is de kicsit tartok attól, hogy ‘rajtunk marad a kutya. Félreértés ne essék, nem a kutyával van bajom. Viszont három már sok lenne nekem főleg, hogy hármat már együtt sétáltatni se biztos, hogy egyedül megtudnám oldani. Arról nem is beszélve, hogy alsó hangon napi 3-4 óra foglalkozást igényelnek.
A kutya 4-5 hónapos kölyök, így esélyes gazdi találásra de azért kicsit így is tartok az érzelmi zsarolástól ha véletlen nem találna, nekik pedig helyhiány van.
Másfél hete keres befogadót, még senki nem jelentkezett. A család költözik külföldre és a kutya marad, ha kell akkor kirakják az utcára és otthagyják. Ezért gondoltam vészmegoldásnak.
Az időmet éppenséggel betudnám úgy osztani, hogy elég legyen a háromnak, de ezt csak rövidtávon (maximum 3-4 hét). Viszont késöbbiekben nem szeretnék már egy harmadik kutyát mert az már a többivel való töltött idő rovására menne.
Ha menhelyből vagy fajtamentéstől hozol ki kutyát ideiglenesen, akkor jellemzően vissza is tudod adni, ha nem tudod tovább tartani. De ha utcáról vagy a kedves gazdától hozol el kutyát, akkor jellemzően nincs hova odaadnod a kutyát, ha valamilyen oknál fogva nálad nem maradhat tovább. Ennek sajnos ez a hátránya.
Beszélj a fajtamentéssel, hogy ők tudnak-e segíteni, ha neked már anyagilag vagy energiában, időben nem menne.
Pont ettől tartok, mivel magánszemélytől lenne (bár a fajtamentés is közreműködik benne). Mindenestre reggel felhívom őket és rákérdezek.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!