Egy huskyt tényleg nem lehet szabadon engedni pl. : egy parkban?
Persze, jórészt nevelés kérdése. Csakhogy ha a nevelés olyan egyszerű lenne, akkor minden jóhiszemű gazdának, aki küllem alapján választ huskyt, tökéletes lenne a kutyája. Egyik sem lenne agresszív, behívhatatlan, kezelhetetlen.
Mindegy, kérdező majd rájössz. Remélem te nem fogsz a husky tartók 99%-ba tartozni, akik képességeiken felül választottak kutyát.
A környékünkön lakik egy husky, szoktam látni pórázon sétáltatva. Az egyik este gazdátlanul szaladt szembe velem egyenesen előre. Le se tojta, hogy szóltam neki, gondoltam beinvitálom magamhoz és megkeresem a gazdit még mielőtt elüti egy autó (csak úgy körbenézés nélkül szaladt le az úttestre). De lelépett. Pedig kutyával voltam én is, de az sem érdekelte.
Oké, én nem a gazdija voltam, de más gazdátlan kutya azért előfordul hogy odajön ha már egyszer szólok hozzá.
Husky uraság viszont mintha ott sem lennék csak csatangolt tovább.
Elméletileg semmilyen kutyát nem lehet elengedni. :D
De ha van kifejezetten kutyás park akkor senki nem fog szólni. Az a lényeg, hogy abszolút tekintsen téged főnöknek. Kölyökkorától kezdve kell neki tanítani a behívást, erre vannak jó módszerek. Ha jól csinálod a nevelést, akkor még a tüzelő szukáról is letudod hívni (én már láttam ilyet). Nekem 4 hónapos pásztorkutyám van, amikor először elengedtem pár hete már egyből visszajött. Amikor nem akart visszajönni elsétáltam onnan, ott hagytam a fenébe. Úgy futott utánam mintha hajtották volna. :D Ha jól neveled nem lesz semmi gond.
Nevelés kérdése, DE a fajta erős zsákmányszerző ösztönnel van megáldva így ha lát valamit amit el akar kapni akkor utcu neki, és nem biztos hogy behívható, mert olyankor eldobják az agyukat.
Biztosabb a zárt kutya futtató, és a póráz. A Husky imád futni, járj el vele futni, imádni fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!