Mit tudok tenni egy állandóan majdnem mindenkire ugató, morgó kutyával?
Séták alkalmával a következő dolgokat véli veszélynek:bicikli,babakocsi,kisgyerek,botos öreg nő és általában mindenki aki gyanús.Az egyik ismerős kutyás fiát is megugatta,mert a pattkán ücsörgött pedig ismeri.Próbáltam mindent:rászoltam,rákiabáltam,tudomást sem vettem róla /hogy lássa,hogy én nyugodt vagyok/
Rémálom így a séta pórázon is,nemhogy anélkül.Köszi a válaszokat.8 hónapos.
Fogsz egy fél literes pet palackot, teszel bele pár kavicsot, hogy csörögjön. Ha a kutya ugat, mellé dobod, közben rászólsz, abbahagyja, azonnal dicséred - szó, simi, jutalomfalat. Ezt kell csinálni következetesen. Később már elég lesz csak megrázni a flakont. Ha jól csinálod, akkor végül már a hangod is elég lesz. A flakont soha ne vágd hozzá a kutyához, csak mellé dobd! A lényeg a hangja. És még annyi, hogy ne csak a rossz viselkedést vedd észre! Mikor jön veletek szembe valaki és a kutya normálisan viselkedik, akkor is dicsérd, értse meg, hogy ez az amit szeretnél! Jutalomfalat legyen nálad mindig. De azt se hagyd, hogy a kutya manipuláljon, ha ez a dolog elkezd működni és azt látod, hogy a fegyelmezésed után egyből jön oda a jutalmáért, akkor semmiképp ne kapjon semmit.
Én kutyám is ilyen volt és csak ezzel a módszerrel működött, pedig én is próbáltam a hátat fordítós és otthagyós trükköt, meg még sok mást is. Remélem, segíthettem és neked is bejön a flakon!
Köszönöm szépen,kipróbálom a palackosat,hátha.
Jöhet még ötlet.
Azért a sulit mégiscsak fontold meg, hiába kerül pénzbe!
Gondold át: ha nem csinálsz semmit akkor akár 15 évig is kinlódhatsz egy agresszív, barátságtalan kutyával (és akkor még semmi "kellemetlenségről nem beszéltünk). A legtöbb kutyást nem nagyon zavarja ha lepisilik, ráugrálnak vagy kicsit megharapja egy kutya... de vannak más emberek is (pl: sokszor üvöltözve rohagálnak a gyerekek aztán ha rájuk ugat egy kutya akkor előkerül a "kedves" szülő és jó hacsak elmondja mindenfélének a kutyát és gazdáját és nem rúgja fel az ebet...)
A suli ugyan havonta pár ezer forintba kerül, de amig ott vagytok mind a ketten sokat tanulhattok és a végeredmény egy kezelhető kutya (a legrosszabb esetben is), ill. hívhatsz házhoz is kiképzőt (ha többen is résztvesztek a foglalkozásokon akkor kicsit olcsóbb is lehet) az első hallásra kicsit drágább (3,000-10,000Ft alkalmanként), viszont gyorsabb és még személyre szabottabb és hosszabb távon nem is annyira drága (általában 8-10 alkalom bőven elég a suliba viszont érdemes min. félévig járni).
14:30-as:
ott már komolyabb bajok vannak, mintsem, hogy mindenkit megugat! Alapvetően tisztázni kéne, hogy ki a falkavezér, kinek kell engedelmeskedni, ki a "vezér", aki irányítja a közös akciót (magyarul sétát). Mivel a te kutyád a séták alkalmával elmondásod alapján nem figyel rád különösebben, azt hiszi, hogy a rangsorban feletted áll, neki kell intézkednie, meghatározni, hogy mi történjen, mire ugatunk, mire nem, stb..
Fontos lenne tudatosítanod benne, hogy te vagy a főnök!
Ezt a honlapot nézd meg, sok érdesek dolgot írnak benne!
Én is olvastam Jan Fennel könyvét, tényleg érdekes dolgok voltak benne, és nálunk is ugyanez a helyzet, képzeld!
Itthon szinte mintakutya, rögtön engedelmeskedik, a parancsokat is mindig végrehajtja, az etetésnél is kipróbáltam ezt, félénken ült, és nézte, hogy eszem meg a táljából a kajámat előtte, és csak aznegedélyemre ment oda enni, miután befejeztem, DE ha sétálni megyünk még mindig húz, néha nyűszít, visszaugat a többi kutyának, mintha én ott se lennék!
A kutyasuli tényleg sokat segít, én most a rögtön megfordulok, ha húz módszert gyakorlom..eddig sajnos nem sok sikerrel, de már látom az alagút végén a fényt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!