Másnak is elege van már az ilyen gazdákból?
Figyelt kérdés
Mostanában úgy látom, kezdenek "elszaporodni" az olyan kérdezők, akik felírnak ilyen olyan viselkedési problémával kérdéseket. Némelyik előre ki is írja, hogy segítséget vár, nem leoltást, ami még rendben is van. De most már elegem van abból, ha leírjuk nekik azt, hogy mit rontottak el, hogyan kéne másképp, akkor egyből kikelnek magukból, kikérik maguknak, hogy ők mindent jól csinálnak és mi csak leoltjuk és kioktatjuk őket. Egyszerűen nem bírják elviselni, ha szembesítik őket a hibáikkal, a felkínált megoldási lehetőségekre pedig különböző kifogásokat gyártanak. Aztán jönnek azzal, hogy itt senki sem segít, senki nem ért hozzá és milyen bunkók vagyunk. Akkor miért nem mennek hivatásos kiképzőhöz? Miért nem bírják elfogadni, hogy itt nem csak kiképzők, hanem kutyások írnak és nagy részünk pusztán segíteni akarásból, legjobb tudását elővéve írja meg a válaszokat? Csak nekem van már az ilyenekből elegem? Miért írnak akkor ide? Én már kezdem úgy érezni, hogy fölöslegesség válik az ilyen kérdésekre válaszolni. :( Talán csak azért teszem még mindig, hátha olvassa más is, akinek hasonló problémája van és legalább az tanul belőle, ha már a kérdező nem hajlandó elfogadnia segítséget...2010. máj. 27. 14:05
2/7 A kérdező kommentje:
1-2 nappal ezelőtt is volt egy ilyen hisztigép, meg pár percembe telne és egy tucatnyi linket be tudnék ide tenni :S ha azt hazudnám neki, hogy hivatásos kiképző vagyok, akkor jobb lenne? nem, mer azt sem hinné el - nem is akarok hazudni - csak azt nem értem, akkor miért nem valamelyik kutyaiskola kérdezz-felelek rovatába írnak? vagy a kutya.hu-ra, ahol tényleg szakértő válaszol! (mellesleg ugyanazt írnák azok is, mint mi)
2010. máj. 27. 14:11
3/7 anonim 

válasza:

Nem kell kiakadni. Már az is előre lépés, hogy egyáltalán kérdeznek. Nem mindenki ismeri az internetes lehetőségeket sem.A tanácsokat pedig lehet leírni úgy is, hogy a kérdező ne kioktatásnak olvassa.Ráadásul azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ha én pl leírok valami tanácsként, még egyáltalán nem biztos, hogy az az egyetlen és jó alternatíva.
Írásban, arctalanul könnyen elszalad némelyeknek a keze.
4/7 A kérdező kommentje:
Igazad van. Csak mikor zsinórba ilyen eset van mondjuk 5-6 egymás után, akkor felszalad a pumpa. :S Végül is ír nem tudom hány ember különböző megoldási lehetőségeket, amik mind nagyon jók. De a kérdezőnek nem hogy egyik sem jó, hanem még kikéri magának, hogy ő ismeri a kutyát, ő megnevelte, nem nincs elkényeztetve, meg azért ilyen mert a fajtája stb. és ha normálisan írják le, akkor sem képes elfogadni, hogy a problémák 99,9 %-ban az ember miatt lesznek, nem pedig a kutya fajtája határozza meg stb. és akkor egyből támadnak, hogy nem kioktatást várnak, csak éppen azt nem fogják fel, hogy ez nem kioktatás, hanem ahhoz, hogy egy problémát kezelni lehessen, először fel kell tárni és ismerni kell az okát.
2010. máj. 27. 14:23
5/7 anonim 

válasza:

Egyetértek. Én sem vagyok kiképző, de 10 éves koromtól "foglalkoztam" kutyákkal,3 évig jártam kutyaiskolába, hogy kezeljék a kutyám beilleszkedési-gyerekfóbia gondjait, de csak annyit mondtak, hogy ha morog a gyerekre verjem meg, vagy ha nem tud játszani,és mindig összeverekedne a többi kutyával, akkor ne engedjem el! Ezek után már nem akartam járni kutyaiskolába(mert ha verik a kutyát...akkor az nem kutyaiskola), így kezdtem el saját magam betanítani kutyáimat, sikerekkel, klikkerrel és hagyományos módon is. Értek a kutyákhoz.nagyon elrontottam az első kutyámat, szóval felét tudom hogy kell kezelni, hol rontottam el stb. így másoknak is tudok segíteni, és sokszor a megoldást is tudom... de mindenki azt mondja hogy még gyerek vagyok, nem érthetek a kutyákhoz 14 évesen -.- Jó, gyerek vagyok, de attól még 20 vagy attól is több kutyával/probémás kutyával találkoztam,neveltem le a problémáiról vagy tanítottam be alap engedelmességire. A helyi menhely kutyáival szoktam foglalkozni, problémáikat kezelni stb. De néha még ilyenkor is beszólnak, hogy mit keresek itt. "Harcoltam" már a keverék kutyákért, és a harci kutyákért is, akkor is sikerekkel. A harci kutyákról , huhh, mennyit veszekedtem az emberekkel, mikor azt mondták a másik kutyámra, hogy veszélyes, szájkosarat rá. Minden nap 4x fél órát biztosan "beszélgettem/lehűtöttem" az emberekkel/embereket , hogy egy 4 hónapos kölyök kutyára nem kell szájkosár stb. És végre elfogadták őket :)A keverék kutyámmal is sokáig "harcoltam" hogy elfogadják, mivel a mi városunk nem nagyon szereti a keverék kutyákat,a kutyasuliba egyszerűen lenéztek, nem hallgattak meg...de ez is megoldódott, és mostmár elfogadják (igaz meg kellett nyernie egy-két versenyt .D) szóval sikereim voltak mindig, de ezt sosem akarják elfogadni, hogy gyerek vagyok, és én nem csinálhatok ilyeneket. Szüleim csak bátorítanak, hogy ne adjam fel ! Szóval ők mindig segítenek :) Így a továbbtanulásba a kutyakiképző is benne van :) Rengeteget foglalkozok kutyákkal, volt már dolgom harapós,emberekre ugató,ugrálós,gyerekfóbiás,vízfóbiás (mosmár imádja a vizet :)) stb. kutyákkal :D
6/7 anonim 

válasza:

sok kezdő és tudatlan állattartó van itt,még szerencse hogy kérdeznek sé nem próbálkoznak rossz módszerekkel változtatni a viselkedésproblémákon :) ezeken nem érdemes kiakadni, a kérdező általában azért írja ki, hogy nem oltást vár, mert tudja hogy hülyeséget csinál/kérdez, de sajnos egyes válaszolók meg nem a legmegfelelöbb hangom próbálják tudatni vele, hanem már már úgy tűnhet a kérdezőnek hogy oltani vagy kioktatni szeretnék :)
7/7 A kérdező kommentje:
Igazad van neked is. :) Most már lenyugodtam én is. :D Végülis még mindig jobb, hogy kérdeznek, mintha nem akarnák megoldani a problémát. :)
Köszi a válaszokat. :)
2010. máj. 28. 22:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!