Jack russel terrier állandó szőrhullás ellen valakinek
ötlete?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy jack russal kislány kutyám 1év 4hónapos. Földszinti Panelban lakunk és borzasztóan hullik a szőre,meg állás nélkül. Hiába fésülgetem,jó minőségű kaja (royal) Nem is furdetem gyakran (havi egyszer) persze ha nagyon ossze piszkolja magat kint, vannak plussz fürcsik de ritka.... :) Esetleg valakinek tapasztalata vagy valami ötlete,hogy mitől lehet és mi állíthatná meg ezt az állandó vedlést? Köszönöm! :)
2017. szept. 19. 12:46
1/7 anonim válasza:
Nekünk is volt :) Azok a kis fehér szőrök mindenütt... vissza hoztad a régi emlékeket.
szőrhullás elleni táplálékkiegészítők
A nem megfelelő étrend túlzott vedléshez vezethet. A jó minőségű kutyaeledel és a multivitamin adagolása jelentős javulásokat eredményez az általános egészséget illetően és megállíthatja a túlzott vedlést. Egyes kutyák száraz, korpás bőrrel és fakó bundával rendelkeznek és rendellenes vedléstől szenvednek. Az effajta problémákkal küzdő kutya számára igazán jót tesz a Lanoline táplálékkiegészítő. A Lanoline és más hasonló táplálékkiegészítők szirup formában kaphatók; a szirupot a kutya eledelére öntve vagy külön szolgáljuk fel.
Az olívaolaj az egyik legegyszerűbb házilag elkészített gyógyír a vedlés megfékezésére és a száraz bőr kezelésére. Márts bele egy darab kenyeret olívaolajba és add hozzá a kutyaeledeléhez. Egy pár kanálnyi olívaolajat elvegyíthetsz a kutyaeledellel, ezáltal "belülről" segíted a vedlés megfékezését.
Esetleg nyíràs?
2017. szept. 19. 12:51
2/7 anonim válasza:
Én a helyedben megkérdeznék egy állatorvost. Valami bőrirritációja is lehet.
2017. szept. 19. 12:52
3/7 anonim válasza:
Esetleg bőrparazita, gombás fertőzés? nagyon max. ételallergia?
2017. szept. 19. 12:57
4/7 A kérdező kommentje:
Igen, a sok kis fehér szôr minden hol. :D Már kérdeztem a dokit.. Azt mondta ilyen fajta és bent is van. Állítólag nem igazán lehet megállítani a vedlést.. De én valahogy kétlem.. :) Köszönöm ezt ki próbálom!! :)
2017. szept. 19. 13:04
5/7 A kérdező kommentje:
Őszinte leszek.. Gondolkoztam a nyíráson..de arra jutottam ha le vágatom a szőrét attól még hullani fog ugyan úgy szegénykém... :/ :D Vagy teljesen hülye vagyok? :D Amugy nem izgatna a szőre... De annyira jon neki mostmár,h volt mikor a kajában is találtam és pont vendêgek voltak ... :D :D pedig naponta 2x3x porszivozok törölgetek rendszeresen.
2017. szept. 19. 13:12
6/7 bollocks válasza:
A havi egyszeri fürdetés elég gyakori, a RC sem a legjobb táp, azon az áron találsz sokkal jobbat is. Első körben ezen a két dolgon változtatnék. Az állatorvost pedig nem megkérdezni kell, hanem el kell vinni a kutyát kivizsgálásra, bőrkaparék, stb, és rögtön többet tudsz.
2017. szept. 19. 13:40
7/7 anonim válasza:
Szia ! Nekem is ilyen kutyám van és úgy gondolom próbáld meg nem azzal a kajával etetni kb árban ugyan az de jó minőségű .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!