Miért kell kerti dísznek használni a kutyákat?
Hm. Én meg azt nem értem, mióta bűn a kutyát "kivágni a kertbe". Pontosabban mióta bűn kutyát nem családtagnak, hanem házőrzőnek venni? Nekünk pulink van, két hónaposan került hozzánk késő tavasszal, első naptól kint aludt, egész éjjel éberen figyeltük, nem sírt, nem volt depis, kutyaháza sem igényel (vettünk, de be sem ment, maga választott egy helyett a meggyfa alatt), max. esőben jön fel a teraszra a lábtörlőre. Hatalmas udvaron van szabadon minden nap, és persze külön is foglalkozunk vele, mozgatjuk, játszunk vele.
De a puli juhászkutya. Hatalmas bundával. Ősei mind kint voltak, egy sem volt szobakutya közülük, kint érzi jól magát. Az akita és husky szintén minden, csak nem szobakutya a fajtát tekintve.
- hatalmas udvar, juhászkutya
- van hatalmas udvar, mégis egy lyukba van zárva, szánhúzó
Én nem vitatkozom már
Most ez egy komoly kérdés? Az ország nagy részén főleg falun sokaknál van udvaron a kutya és nem is mozgatják mert vagy nem akarják vagy akarnák csak lehúzák a napi 8órát haza buszoznak és neki állnak a háztartásnak aztán a kutyára nem jut idő. Rengeteg háznál van ilyen, de nem állatkínzás ez, törvényileg sem. Az meg hogy mekkora az udvar tök mindegy. Majdnem egy hektáros udvaron tartom a kutyám. Szerinted mennyit mozog otthon? Kb 10métert sétál az udvarba aztán kész. Ahoz hogy lemozgassam sétáltatnom kell de van is rá időm.
Lehet hogy az ismerösöd vagy nem ismerősöd is jaratja a kutyáját csak nem látod vagy kocsival más környékre viszi.
Amúgy sokan nem hozák ki nagy testű kutyájuk pont az ilyen emberek miatt aki csak megszólni tudja a másikat. Én minden nap kiviszem a kutyám sétálni. Tudod mit mondtak rá csak mer nagytestű? Hogy azért sétáltatom mert láncon tartom. Meg ez nem normális dolog ott az udvar hagyam ott egész életébe. Meg hogy az ilyen kutyat nem szabad utcára vinni inkább zárjambe otthon és verjem meg hogy tudja ki a főnök. Ezeket az olyanoktól kapom akik előitéletesek és ha 6-ost dobok golyóval akkor se leszek jo se én se a kutyám.
Ha annyira zavar az a husky akkor ha még nem ismerős a tulaj haverkodj vele össze aztán sétáltasd a kutyáját. Vagy ha ez így nem jó írd át a törvényt és tiltasd be az udvaron való kutyatartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!