Csak én nem találok kutyát akit örökbefogadhatnék?!
Közel egy éve böngészem a létező összes menhelyet, fajtamentést ill. minden egyéb létező helyet ahol örökbe lehet fogadni egy kutyát de még mindig nem találtam olyat akibe beleszerettem volna és a körülményeim is jók neki. Vagyis ez így nem igaz mert találtam csak éppen miután elküldtem a tök lelkes kérdőívemet és izgulva vártam a választ közölték, hogy már gazdis vagy épp csak egyedüli kutyának adják stb.
Konkrétan már kívülről oda-vissza fújom az egész örökbefogadható magyar állományt.
Vannak nyilván minimális elvárásaim és bizonyos fajtákat kizártam, pl. lakásba egy kaukázusit nem vennék magamhoz, a csivava jelleme irritál de nem fajtatiszta, tökéletesen egy adott fajtastandardnak megfelelő gyönyörű és okos kölyökkorban lévő kutyára vadászom. Egyetlen feltételem van; mivel a vőlegényem külföldi ezért utazunk repülővel alkalmanként és a fedélzetre csak 8 kg alatti kutyát lehet felvinni.
Már komolyan olyan fajtákat (fajtajellegűeket) is magamhoz vennék amit eleinte teljesen elutasítottam de még így sem jön az álomkutya vagy ha igen akkor már mást boldogít.
Nem elvetemülten szeretnék egy kutyát, van már egy egészen pofátlan összegért vásárolt törzskönyves meglévő kutyám tehát nem az "ingyen" lehetőséget vadászom egyszerűen elhatároztam, hogy a második mentett lesz de kezdem feladni már ezt az álmomat.
Aki örökbefogadott már annál hogy volt? Várt? Vagy egyszerűen besétált a menhelyre és elhozta a "legcukibbat" tök mindegy, hogy "szépnek" találta-e vagy sem. Vagy tényleg hogy működik ez? Adjak még alább az elképzeléseimből? Vagy várjak még tovább a kutyusra aki tényleg az enyém szeretne lenni?
Kezdek elkeseredni teljesen és már ott tartok, hogy veszek egy másikat tenyésztőtől, csak mégiscsak azzal nem segítek egy elesett állaton sem... :(
"Ha tisztességes és kutyaszerető a gazda, akkor a fölösleges szaporulatot meghirdeti ingyen elvihetőre."
Ha tisztességes és kutyaszerető a gazda, akkor nincs fölösleges szaporulat.
Nem tudom, nekem jó tapasztalatom van. A Vigyél Haza Alapítványtól van kutyám. 7 hónaposan hoztuk el onnan. Elmentünk megnézni, beszélgettünk, utána is tartottuk a kapcsolatot, küldtem képeket a lakásról - ami ráadásul albérlet, minket választottak. (Egy érdeklődő volt még rajtunk kívül.) Azóta is kapcsolatban vagyunk.
A kutyus akit választottunk nagyon édes, nekem rögtön szerelem volt már a képek alapján is - ez valószínűleg szerencsén múlt, de azóta is láttam már 100 olyan kutyát, hogy elolvadtam.
Nézd meg esetleg őket, nagyon lelkiismeretesek, szerintem jó emberismerők is.
Köszönöm a sok ajánlást, körülnézek akkor mindenfelé az országban nem gond ha esetleg utazni kell az új családtagért. :)
Allatok.infon szerintem én generálom a legtöbb kattintást és még hírlevélre is feliratkoztam ahol be lehet állítani milyen fajtajellegű kutyus érdekel a legjobban és kapok e-mailt ha a rendszerbe bekerül egy új kutya. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!