Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csak én nem találok kutyát...

Csak én nem találok kutyát akit örökbefogadhatnék?!

Figyelt kérdés

Közel egy éve böngészem a létező összes menhelyet, fajtamentést ill. minden egyéb létező helyet ahol örökbe lehet fogadni egy kutyát de még mindig nem találtam olyat akibe beleszerettem volna és a körülményeim is jók neki. Vagyis ez így nem igaz mert találtam csak éppen miután elküldtem a tök lelkes kérdőívemet és izgulva vártam a választ közölték, hogy már gazdis vagy épp csak egyedüli kutyának adják stb.

Konkrétan már kívülről oda-vissza fújom az egész örökbefogadható magyar állományt.

Vannak nyilván minimális elvárásaim és bizonyos fajtákat kizártam, pl. lakásba egy kaukázusit nem vennék magamhoz, a csivava jelleme irritál de nem fajtatiszta, tökéletesen egy adott fajtastandardnak megfelelő gyönyörű és okos kölyökkorban lévő kutyára vadászom. Egyetlen feltételem van; mivel a vőlegényem külföldi ezért utazunk repülővel alkalmanként és a fedélzetre csak 8 kg alatti kutyát lehet felvinni.

Már komolyan olyan fajtákat (fajtajellegűeket) is magamhoz vennék amit eleinte teljesen elutasítottam de még így sem jön az álomkutya vagy ha igen akkor már mást boldogít.

Nem elvetemülten szeretnék egy kutyát, van már egy egészen pofátlan összegért vásárolt törzskönyves meglévő kutyám tehát nem az "ingyen" lehetőséget vadászom egyszerűen elhatároztam, hogy a második mentett lesz de kezdem feladni már ezt az álmomat.

Aki örökbefogadott már annál hogy volt? Várt? Vagy egyszerűen besétált a menhelyre és elhozta a "legcukibbat" tök mindegy, hogy "szépnek" találta-e vagy sem. Vagy tényleg hogy működik ez? Adjak még alább az elképzeléseimből? Vagy várjak még tovább a kutyusra aki tényleg az enyém szeretne lenni?

Kezdek elkeseredni teljesen és már ott tartok, hogy veszek egy másikat tenyésztőtől, csak mégiscsak azzal nem segítek egy elesett állaton sem... :(

2017. szept. 13. 11:57
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
74%

Az a gond, kölyköt akarsz.Kölyökből valóban kevesebb található, mint felnőtt kutya.

Egy 6-8 hónapos kiskutyánál már lehet látni, kicsi marad-e. De még fiatal kutyát is tökéletesen magadhoz tudnál szoktatni.

2017. szept. 13. 12:14
 2/20 anonim ***** válasza:
39%

Pont ezt írtam, hogy nem feltétlenül kell, hogy kölyök legyen. Nem is baj ha nem sz*arja, pisili össze a lakást.

De így sem, az egyetlen aki jelenleg tetszik azt csak egyedüli kutyának adják, márpedig nekem már van egy otthon.

2017. szept. 13. 12:18
 3/20 A kérdező kommentje:
Bocsi véletlenül átjelentkeztem a régi fiókomba :/
2017. szept. 13. 12:30
 4/20 anonim ***** válasza:
27%

Én sem találtam sajnos. Mondjuk én azért nem, mert "nem felelek meg a feltételeknek". A legtöbb kutyánál kikötik, hogy csak benti tartás, amivel én elvből nem értek egyet, pláne úgy, hogy kertes házban lakom. Ha meg ez nincs, akkor más miatt. Nagyon nehézkesnek és bonyolultban tartom az örökbefogadást.

Innentől kezdve hagyom a menhelyeket inkább, mással próbálkozom.

2017. szept. 13. 12:41
 5/20 anonim ***** válasza:
27%
sokan azért nem adják menhelyre a kutyákat mert állandóan nyafognak hogy így nincs hely úgy nincs hely de nagyon nehéz is tőlük kutyát szerezni, sok a kikötés és így végül sok kutya altatásra kényszerül. ráadásul nem is tudnak úgy foglalkozni az összes kutya hirdetésével mint a magánemberek. általában már mindenki felteszi az internetes hirdető oldalakra hogy ingyen elvihető és kész. keresgélj pl a jofogáson. tőlem egy hónapja vitték el az összes kiskutyát. jobban is járnál ilyennel hiszen barátságos környezetben sokszor családban nő fel a kiskutya
2017. szept. 13. 12:44
 6/20 Duenna ***** válasza:
59%
Próbálj 6-12 hónapos körüli kutyát választani, amelyiken már látszik, hogy mekkora termetű lesz, és gyakorlatilag szobatiszta. 12 hónapos korban már kifejlődött kutyáról beszélünk, aki szobatiszta. Olyat kutyát vegyél, akinek megvan az oltási könyve, hogy lásd, milyen oltásokat kapott. Ha nem ragaszkodsz egy bizonyos fajta kutyához, ha elfogadod, hogy lehet keverék is, legfeljebb a testmérete fontos, akkor biztos, hogy kapsz kutyát akár menhelyről, akár hirdetésből. A lényeg, hogy egészséges legyen.
2017. szept. 13. 12:46
 7/20 Duenna ***** válasza:
15%

4-es, 5-ös!

Egyetértek! Menhelyről nagyon nehéz kutyát kihozni, sokféle feltételnek meg kell felelni. Van olyan menhely, ahol minden kutyát (fiút és lányt is) ivartalanítanak, és ennek az árát (15.000.-Ft.) ki kell fizetni. Ha tisztességes és kutyaszerető a gazda, akkor a fölösleges szaporulatot meghirdeti ingyen elvihetőre.

2017. szept. 13. 12:53
 8/20 A kérdező kommentje:

A benti tartással még nincs is gond, mert lakásban lakom de tényleg nagyon nehéz. Én tényleg megelégszem egy keverékkel de azért van elképzelésem a kinézetét, jellemét illetően. Tényleg az sem baj ha nem kölyök, sőt még jobb is lenne.

Nem tudom miért nem találok de tényleg. Megnézem akkor neten hátha valaki hirdet családtól kiskutyát, ez egy jó ötlet.

Nektek milyen olyan feltételek voltak amik miatt nem jött össze?

2017. szept. 13. 13:05
 9/20 anonim ***** válasza:
85%

Nekem úgy lett menhelyről kutyám, hogy kijártam a menhelyre önkéntes sétáltatónak. Így több kutyánál is kialakul a "szívem csücske" érzés :) Végül innét választottam egyet idővel.

Javaslom, próbáld ki ezt a megoldást is. Ne csak az internetet böngészd, hanem menj ki élőben egy menhelyre, és szánj időt rá, hogy megismerd az amúgy méretre szóba jöhető kutyákat.

2017. szept. 13. 13:06
 10/20 A kérdező kommentje:
Igen szoktam néha kijárkálni egyébként nem csak neten nézem de megyek majd gyakrabban akkor esetleg, hátha egyszer bejön a blöki aki majd teljesen elvarázsol.
2017. szept. 13. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!