Bravecto vélemények?
Kinek mi a tapasztalat?
Igaz, hogy nem tesz jót a kutyának? vagy hülyeséges?
kérlek adjatok tanácsot, kivagyok a kullancsoktól, pedig nyakörv spoton is használva van :(
Elég alaposan utána olvastam, beszéltem állatorvossal, egyik nagyon jó barátom írt a Bravecto gyártójának is. Benne van a termékismertetőtben, hogy okozhat mellékhatást. Nagyon-nagy számban kezelnek Bravectoval kutyát nem csak Magyarországon, hanem szinte az egész világon. Elenyésző százalékban van igazolt mellékhatás. De bármelyik más szerrel is vannak és lehetnek problémák. A problémák nagy részét az emberi tudatlanság okozza. Egy tablettától mindenki jobban fél mint egy nyakörvtől. Azt már igen kevesen gondolják végig, hogy a nyakörv hatóanyaga ugyanúgy be kerül a kutya szervezetébe, hiszen "valahogy el kell jutnia a nyakától a bokájáig" (ezt valamelyik ezzel foglalkozó internetes oldalon olvastam azért tettem idézőjelbe, de nem emlékszem, hogy hol). Ha egy picit is tudsz angolul rengeteg kutatást végeztek a Bravectoval. Ha a kutyának nem okoz elsőre tünetet általában azt írják, hogy bátran adható neki. Amit viszont nagyon be kell tartani az adagolás. Mi az adagolási útmutató szerint 8 hetente adjuk (elég gyakran utazunk dél-európába ahol gyakori a Rhipicephalus sanguineus kullancs, és arra csak 8 hétig hat).
Nyakörvvel nem volt jó tapasztalatunk, illetve kevésbé kényelmes. De ahogy az "a ZÁllatorvos" megfelelő videóiban részletesen elmagyarázza, hogy ki mi alapján válasszon. Mi a Bravectot választottuk, és nagyon alaposan utána olvastunk a neten. Napokat eltöltöttünk föleg angol nyelvű szakcikkek tanulmányozásával.
A nyakörvek és a spotonok hatásmechanizmusa teljesen más, mint a gyógyszernek, amely belsőleg kiindulva fejti ki a hatását a külső bőrtakarónál.
Ez egy spoton leírása:
" hatásmechanizmusa révén a hatóanyag eljut a test egész felületére. A fipronil a bőr lipid-tartalmú alkotóelemeiben és a szőrtüszőkben halmozódik fel, ahonnan folyamatosan szabadul fel és a bőrre illetve a szőrzetre jutva tartós, egyenletes hatást biztosít."
Sziasztok,
köszönöm a választ mindenkinek.
Tegnap este találtam e kutyum fején egy kis puklit, fekete pöttyel a közepén ha jól láttam..(egyébként malamut)
azt hittem kullancs ahogy simogatás közben észre vettem, de ahogy szétnyitottam a szőrt, láttam hogy csak pukli..
aztán később a mellső lábán is találtam egy ilyet.
Lehet kiesett belőle a kullancs a nyakörv hatására és ezt a nyomot hagyta maga után?
vagy mi lehet ez?
Köszönöm!
ma 00:38
Akkor így:
Az ember magára fúj , ken szúnyogriasztót.
Az ember bevesz B12 tablettát, mert annak hatására a bőr illata megváltozik.
Az egyik a bőrön hat, a másik az emésztőrendszeren keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!