Bravecto vélemények?
Kinek mi a tapasztalat?
Igaz, hogy nem tesz jót a kutyának? vagy hülyeséges?
kérlek adjatok tanácsot, kivagyok a kullancsoktól, pedig nyakörv spoton is használva van :(
Nekem bevált, bár aggódom amiatt, hogy kárt tehet a kutyában. Viszont nagyon kullancsos környéken élek, enélkül akár naponta szedhetném ki belőle. Másik kutyám megbetegedett a kullancsok miatt (30000 Ft-ért kezelték ki).
Viszont nem adok neki évente 4-et, hanem csak 1 darabot. A tapasztalataim szerint több, mint 3 hónapig véd, igyekszem úgy beadni neki, hogy a legveszélyesebb időszakban legyen védettebb.
Kissé drága, de hatásos szer. 7600 Ft egy tabletta (10-20kg-os kutyának).
Nem rögtön öli meg a kullancsot, hanem miután elkezdte szívni a vérét (12 óra kb), de az állatorvos szerint csak jóval később kezdené bele"fújni" a baktériumos vagy vírusos nyálát (24 óra kb).
Nem utolsó sorban nincs bolhája a kutyának. Egy darab sem.
Én tavasszal kérdeztem az állatorvost oltáskor, hogy mit ajánl kullancs ellen.
AZt mondta, tapasztalata szerint, csak a Bravecto-t. Eddig csak ez mellett nem hoztak hozzá kutyát, a többi megbukott.
Nekem tavasszal kezelték a kutyám babézia ellen, közel 30 volt az is.
Akkor kiltix nyakörv volt rajta.
nyár közepén azt vettem észre, hogy a nagy melegbe nem voltak kullancsok.
de most hogy beköszöntött a szeptember, elmentünk erdősebb részre sétálni, és egyből 2t szedtem ki belőle.
Most Bolfó van rajta, és hozzáteszem az egyik kullancs a mellkasa külső részén volt, közel a nyakörvhöz. mondjuk csak egy nagyon kicsit volt megszívva. lehet aztán elpusztult volna... de akkor is aggódóm, úgy tudom a 3dik babéziát már nem élné túl a kutya.
Több kutyás ismerősöm adja, de fél évente nézetik a májfunkciókat plusz májvédőt kapnak folyamatosan.
Ismerősöm májbeteg öreg kutyája is kapja a bravetcot és nincs baja.
Viszont én nem merek kockáztatni.
Foresto vált be nálunk,bár igaz annyira nem kullancsos környék a miénk. Foresto mellett eddig 3 év alatt 2 kullancs ment bele az egyik kutyába,de mindkét kuli halott volt!
Én is nagyon ideges vagyok, alig várom már a fagyos időket..bár ezek a mutánsok még akkor is megjelennek azt hallottam :(
Nem lehet nyugodt az ember sose.
A ti kutyáitok bent szokott aludni veletek? vagy bent van napközben? ha kullancs van benne, és veled fekszik egy ágyban, szívesen elvándorol a kullancs valamerre? mondjuk a kutyából emberbe? vagy csak ha megszívták magukat akkor pottyannak ki?
Köszönöm, bocsi ha hülye kérdés de velem szokott bent lenni a kutya. tegnap is este a lápmafényénél találtam benne egyet. kivettem és azonnal küldtem a udvarra :/
A kullancs, ha megszívta magát, kipottyan a kutyából.Ha minden nap átnézed becsülettel, akkor sokkal hamarabb észre kell venned, minthogy leessen a kutyáról.
Szinte minden kullancsellenes szer úgy működik, hogy akkor öli a kullancsot, amikor az befúródik a bőrbe. Arra már nincs ideje, hogy megszívja magát. Persze, mindegyik szernél odaírják: 100 % hatás nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!