Van egy bichonom.4 honapos. Nem tudom hogy fesuljem meg. Mar adtam jatekot a szajaba, húst. Semmi nem segit. Tudom hogy ez termeszetes. Segitetek?
Nyakörvet rá, megfogod és csinálod.
Ha egyedül nem megy, kérd valaki segítségét, vagy vidd el kozmetikushoz, úgyis hozzá kell ahhoz is szoknia.
Egyáltalán nem természetes. Nem csak a fésülést kell eltűrnie, hanem akármilyen tapogatást pl a testén. Hozzányúlást a szájához, füléhez, stb.Etetés előtt akár ültesd le. majd kicsi jutalomfalatot mutatva kezd fésülni. 1_2 húzás, és ha némileg nyugton marad, jutalom.
Ne akard egyszerre elsőre az egész kutyát megfésülni.
Ugyanígy ellenőrizd a tappancsait, fülét, stb.
Nem megy egy nap alatt, de idővel menni fog.
Lassan szoktasd hozzá úgy, hogy naponta 1-2 percig fésülgeted. Lehet először csak valami puha kis "bébikefét" használni - én mindig egy sörtéssel kezdtem - hogy megszokják az érzést, a szituációt. Jutalmat akkor kap, amikor éppen nyugton áll vagy ül. Ha már tud parancsra ülni, feküdni, akkor nagyon jól felhasználható a fésülés pluszfeladatnak. A lényeg, hogy ne kellemetlenségként élje meg.
Klikkertréninget is bevethetsz akár. De a lényeg: akkor kapja mindig jutalmat, amikor a kívánt viselkedést mutatja, tehát ne azért adj a szájába akármit, hogy "jó legyen", hanem amikor éppen "jó", akkor egy pici falat, mindig. És türelem, meg sok gyakorlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!