Miért van az, hogy egyes emberek szerint senkinek sem való egy kihívást jelentő kutyafajta?
Én úgy gondolom,hogy vannak szemmel láthatóan olyan kérdések amikor lerí,hogy a kérdező alkalmatlan lehet az adott fajtára.
Sok kérdésnél nincsenek tisztában a fajták igényeivel,ápolásával sem.
Aki elhivatott az végig nyálaz minden fellelhető olvasmányt a fajtáról a neten és tenyésztőkkel beszél. Találkozik a fajtával,gazdákkal stb. Az adott fajta csoportokban,fórumokon érdeklődik.
Szóval nem itt kérdez!
Én is így tettem, minden ami volt elolvastam,bár tenyésztőt nem kellett keresnem,mert szerencsére jó ismerősöm,általa szerettem bele a fajtába.De ő amúgy is nagyon segítőkész ha a fajtáról kell mondania bármit.
Én talán annyi kérdést írtam ki ide,bár az minden nagytestűre vonatkozik,hogy milyen velük az élet,milyen nehézségek vannak egy nagytestűvel,mert kistestűim voltak csak. Szóval ez sem fajtára vonatkozó kérdés volt.
Mindent megtudtam a fajtákhoz értőktől,tartókról,nem itt kérdezősködtem.
Akkor azok a kérdések,hogy mindent elolvastam,de nem tudom illik e hozzám xy fajta,vagy ezt tudtom-e neki biztosítani és stb.
Ha vki bizonytalan az minden csak nem elhivatott.
Én ahogy megismertem a fajtát amit szeretnék,nem inogtam meg egy percig sem,hogy ez nekem való-e,hogy fogom elbírni,mert én vagyok 45 kg a fajta meg ugyan ennyi vagy kanok pl több.
Tudom,honnan veszek kölyköt,kinéztem minden!
Tudom,hogy kutyaovi és kutyasuli kötelező lesz,nem csak mert a kutyának jó móka,hanem mert életem első nagytestűje,nem szeretnék hibázni,mellesleg szeretnék vizsgákat letenni vele.
Sharpei is olyan amit itt a lány említett,hogy vagy kifogsz egy egyszerűbb esetet vagy nem. Amit ismerek az nem komplett,kutyasuli mellett sem százas a sharpi, mellesleg a gazdájának ő 4. kutyája,mindegyik erősebb jellemű volt, de a sharpi kifogott rajta! Mellesleg a meglévő nagytestű ivartalan kutyának már 6 hónaposan neki ment, kipakolták őt. De mai napig tépi a nagyot, ez odáig fog fajulni,míg a nagy besokall.
Hasonló kutyapárosnál odáig fajult,hogy a nagy az egy darabot harapott ki a sharpiból,ott is a nagy csak tűrt,tűrt aztán paff.
Szerintük is és sharpis csopikba is írják,hogy a legtöbb az zakkant. Vannak néhány kivétel,nyugodtabb jellem. De a legtöbb bolond. Szóval az itteni lány valószínűbb egy egyszerűbb esetet fogott ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!