Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van az, hogy egyes...

Miért van az, hogy egyes emberek szerint senkinek sem való egy kihívást jelentő kutyafajta?

Figyelt kérdés
Itt most nem arról van szó, hogy a sok kisgyereknek vesznek, meg akik kinézet alapján meg is veszik egyből mert szép vagy filmben szerepelt. Az olyanokról nekem is megvan a véleményem. Itt olyan gazdikra gondolok, akik tényleg elkötelezettek és szeretik a kutyájukat akkor is, ha azzal sokat kell foglalkozni és nem jönnek egyből panaszkodni, hogy elviselhetetlen a kutyájuk, nehéz megnevelni. Ha valaki szeretne egy kihívást jelentő fajtát, aminek élvezné is a nevelését, a könnyebben nevelhető kutyái után, miért ne tehetné? Félereértés ne essék, én nem azért kérdezem, mert ilyesmire készülök, csak nem találom helyesnek ezt a hozzáállást.

2017. szept. 6. 11:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nem erről van szó, csak szerintem egy akita vagy hasonló fajta esetén először meg kell próbálni lebeszélni az illetőt. Ha még ezek után is ilyen fajtát szeretne, akkor semmi gond. Csak szerintem hiába tudják sokan, hogy nehéz egy bizonyos fajtát megnevelni, de nem igazán értik, hogy ez mivel is jár a valóságban.
2017. szept. 6. 13:34
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert időnként maga az ember sem tudja előre, hogy mivel képes megbírkózni. Sok olyan emberrel találkoztam, aki tényleg jószándékúan, átgondolva megvette a kutyát. Igenám, de az a 10 alkalmas kutyasulitól nem lett engedelmes. Ha van más is a családban, és nem teljesen egyedül élsz, kiderül, hogy anyád/kistesód/nagyid mégiscsak fél a kutyától. Nem tudsz elmenni sehova, mert nincs, akire rá mernéd bízni a kutyát. És még ezer buktató lehet.
2017. szept. 6. 16:16
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom,hogy vannak szemmel láthatóan olyan kérdések amikor lerí,hogy a kérdező alkalmatlan lehet az adott fajtára.

Sok kérdésnél nincsenek tisztában a fajták igényeivel,ápolásával sem.

Aki elhivatott az végig nyálaz minden fellelhető olvasmányt a fajtáról a neten és tenyésztőkkel beszél. Találkozik a fajtával,gazdákkal stb. Az adott fajta csoportokban,fórumokon érdeklődik.

Szóval nem itt kérdez!

Én is így tettem, minden ami volt elolvastam,bár tenyésztőt nem kellett keresnem,mert szerencsére jó ismerősöm,általa szerettem bele a fajtába.De ő amúgy is nagyon segítőkész ha a fajtáról kell mondania bármit.

Én talán annyi kérdést írtam ki ide,bár az minden nagytestűre vonatkozik,hogy milyen velük az élet,milyen nehézségek vannak egy nagytestűvel,mert kistestűim voltak csak. Szóval ez sem fajtára vonatkozó kérdés volt.

Mindent megtudtam a fajtákhoz értőktől,tartókról,nem itt kérdezősködtem.

Akkor azok a kérdések,hogy mindent elolvastam,de nem tudom illik e hozzám xy fajta,vagy ezt tudtom-e neki biztosítani és stb.

Ha vki bizonytalan az minden csak nem elhivatott.

Én ahogy megismertem a fajtát amit szeretnék,nem inogtam meg egy percig sem,hogy ez nekem való-e,hogy fogom elbírni,mert én vagyok 45 kg a fajta meg ugyan ennyi vagy kanok pl több.

Tudom,honnan veszek kölyköt,kinéztem minden!

Tudom,hogy kutyaovi és kutyasuli kötelező lesz,nem csak mert a kutyának jó móka,hanem mert életem első nagytestűje,nem szeretnék hibázni,mellesleg szeretnék vizsgákat letenni vele.

Sharpei is olyan amit itt a lány említett,hogy vagy kifogsz egy egyszerűbb esetet vagy nem. Amit ismerek az nem komplett,kutyasuli mellett sem százas a sharpi, mellesleg a gazdájának ő 4. kutyája,mindegyik erősebb jellemű volt, de a sharpi kifogott rajta! Mellesleg a meglévő nagytestű ivartalan kutyának már 6 hónaposan neki ment, kipakolták őt. De mai napig tépi a nagyot, ez odáig fog fajulni,míg a nagy besokall.

Hasonló kutyapárosnál odáig fajult,hogy a nagy az egy darabot harapott ki a sharpiból,ott is a nagy csak tűrt,tűrt aztán paff.

Szerintük is és sharpis csopikba is írják,hogy a legtöbb az zakkant. Vannak néhány kivétel,nyugodtabb jellem. De a legtöbb bolond. Szóval az itteni lány valószínűbb egy egyszerűbb esetet fogott ki.

2017. szept. 6. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!