Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Etetéskor morgásról hogy...

Etetéskor morgásról hogy tudom leszoktatni a kutyámat morgásról?

Figyelt kérdés

Teljesen engedelmes, szófogadó, kontrollálható. Ül, fekszik, behíváskor odajön hozzám, játékát visszahozza, láb mellett sétál, tehát minden rendben van vele, tényleg első szóra bemegy a helyére, de a kajáláskor ha odaadom neki a kaját azt félti és morog rám érte.

És hiába vettem el tőle múltkor a következő alkalommal mikor hozzájut ugyanúgy bevédi..

Mit lehetne csinálni, hogy ne védje be a kaját?

2017. szept. 1. 13:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

"És hiába vettem el tőle múltkor a következő alkalommal mikor hozzájut ugyanúgy bevédi.."

Nem gyanús, hogy ezzel azt tanítod neki, hogy minden oka megvan félteni a kajáját?

Hatoskánál van a megoldás, de ha messziről morog rád, akkor nem ajánlom, hogy odamasírozz hozzá. Vedd elő a legeslegfinomabb jutalomfalatot és abból a távolból dobd/csúsztasd a tálja felé, ahol már érzékeli, hogy a közelben vagy, de még nem morog rá. A későbbiekben lehet közelebb araszolni.

Ezzel azt tanítod, hogy JÓ dolog, hogy ott vagy a közelében, amikor eszik.

2017. szept. 1. 15:17
 12/17 A kérdező kommentje:

#10-esnek: Megvárom, míg leül, engedelmes állapotba kerül, és csak vezényszó után nyúl a táljához, tehát nem izgatott meg ilyesmi. Szépen ül, néz rám, és várja a vezényszót.

Ezután mikor eltávolodok minden rendben, de ha visszamegyek morog. Viszont mikor visszamegyek akkor is felnéz, otthagyja a kaját, és morog, és rám néz, de nem akart megtámadni akkor sem ha elvettem tőle a kaját.

2017. szept. 1. 16:41
 13/17 anonim ***** válasza:
40%
Ha egyszer engedélyt adtál, hogy az övé akkor miért akarod elvenni tőle? Nekem egyszer volt hogy rám mordult a kutya, visszakézből kapott egy nyaklevest, azóta semmi gond nincs( mondjuk az egy nagy marhalábszárnál volt). Amúgy a rendes etetésnél sosem mordult rám, és azóta sincs semmi probléma.
2017. szept. 1. 17:11
 14/17 anonim ***** válasza:
67%

Hát hallod, angyali türelme van hozzád ennek a szerencsétlen kutyának!

Ha ezt velem csinálnád, hogy össze-vissza kapkodod előlem a tányért, én biztos, hogy megharapnálak!

Ne bohóckodj ezzel a nyomorulttal, már agyondresszíroztad!

Ne élj vele vissza, hogy ki van neked szolgáltatva!

2017. szept. 1. 19:45
 15/17 lugoka ***** válasza:
Milyen márkájú a kutya? Nekem kuvasz. Én is azt csináltam amit 6os írt. Először leültem mellé úgy 1 méterre amíg evett és megvártam, hogy abbahagyja a morgást, máskor párizsit vagy valamit, beleraktam a táljába vagy felvettem a tálat és ha abbahagyta a morgást akkor kézzel adtam neki oda a többi kaját. Most azt gyakoroljuk, hogy csak mikor eszik, odahívom. Mikor odajön, kap valami kaját aztán a maradékot belerakom a táljába. Nem beledobom, csak belerakom. Mostanában már nem morog rögtön csak megmerevedik és figyel.
2017. szept. 2. 04:39
 16/17 anonim ***** válasza:
Étel megtagadást tanítottál neki? Mikor leteszed az ételt szólsz (pl. Fúj parancsszó) hogy nem eheti meg és ott kell hagynia? Az enyém mikor morgot szóltam neki, ott hagyta és addig nem ehet amíg nem mondom neki, megszünt a morgás + néha eszek előtte közbe az ő kajája is ott van de úgye nem nyúlhat hozzá amíg én nem végeztem. Ma már ott tart ha látja hogy eszek rögtön hátra lép a sajátjától meg beleszoktam nyúlni a táljába ha eszik vagy kézből etetem és megtanulja hogy nem kell félteni, úgy se eszem meg előle.
2017. szept. 2. 21:08
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

9-es, az a baj ezzel ha mérgezett cuccot, patkányt kap el a kutya, nem fogod tudni tőle elvenni, márpedig ha megeszi, belehal.

Ez NEM megtörés, csak annyi hogy a gazdi biztonságban tudja öt.

2017. szept. 3. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!