Etetéskor morgásról hogy tudom leszoktatni a kutyámat morgásról?
Teljesen engedelmes, szófogadó, kontrollálható. Ül, fekszik, behíváskor odajön hozzám, játékát visszahozza, láb mellett sétál, tehát minden rendben van vele, tényleg első szóra bemegy a helyére, de a kajáláskor ha odaadom neki a kaját azt félti és morog rám érte.
És hiába vettem el tőle múltkor a következő alkalommal mikor hozzájut ugyanúgy bevédi..
Mit lehetne csinálni, hogy ne védje be a kaját?
"És hiába vettem el tőle múltkor a következő alkalommal mikor hozzájut ugyanúgy bevédi.."
Nem gyanús, hogy ezzel azt tanítod neki, hogy minden oka megvan félteni a kajáját?
Hatoskánál van a megoldás, de ha messziről morog rád, akkor nem ajánlom, hogy odamasírozz hozzá. Vedd elő a legeslegfinomabb jutalomfalatot és abból a távolból dobd/csúsztasd a tálja felé, ahol már érzékeli, hogy a közelben vagy, de még nem morog rá. A későbbiekben lehet közelebb araszolni.
Ezzel azt tanítod, hogy JÓ dolog, hogy ott vagy a közelében, amikor eszik.
#10-esnek: Megvárom, míg leül, engedelmes állapotba kerül, és csak vezényszó után nyúl a táljához, tehát nem izgatott meg ilyesmi. Szépen ül, néz rám, és várja a vezényszót.
Ezután mikor eltávolodok minden rendben, de ha visszamegyek morog. Viszont mikor visszamegyek akkor is felnéz, otthagyja a kaját, és morog, és rám néz, de nem akart megtámadni akkor sem ha elvettem tőle a kaját.
Hát hallod, angyali türelme van hozzád ennek a szerencsétlen kutyának!
Ha ezt velem csinálnád, hogy össze-vissza kapkodod előlem a tányért, én biztos, hogy megharapnálak!
Ne bohóckodj ezzel a nyomorulttal, már agyondresszíroztad!
Ne élj vele vissza, hogy ki van neked szolgáltatva!
9-es, az a baj ezzel ha mérgezett cuccot, patkányt kap el a kutya, nem fogod tudni tőle elvenni, márpedig ha megeszi, belehal.
Ez NEM megtörés, csak annyi hogy a gazdi biztonságban tudja öt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!