Egy német juhászt vagy egy golden retrievert megéri ilyen körülmények között tartani lakásban? Nem fogják magukat nagyon rosszul érezni?
Ne támadjátok ennyire a kérdezőt, látjátok rajta, hogy változtatni szeretne és még legalább egy fél évtized míg lesz saját kutyája, de már most szeretne tájékozódni róluk. Ez pont hogy jó dolog.
A kérdezőnek: Nyugodtan kezdd el a német juhászaitokat tanítani. Én például a napokban kezdtem el a "kúszik"-ot tanítani a pulikeverék kutyámnak, aki már több mint 5 éves, de még mindig nagyon fogékony a tanulásra. Amúgy maga a trükk teljesen haszontalan, de legalább elfárad közben. Szóval a kor ne tartson vissza. Nem baj, hogy már kilenc évesek, mind a hárman tanulni fogtok az együtt töltött időből, te például azt, hogy hogyan neveld a kutyákat.
A német juhászok és golden retrieverek be tudnak illeszkedni a lakásba, sőt, imádnak a gazdájuk közelében lenni, tehát ha válaszhatnának kint és bent között, akkor is a lakást választanák. Mivel ennyire ragaszkodnak a gazdájukhoz, ezért nem tolerálnák, ha egyedül hagynád őket. Ha jól értelmeztem, egyedül tervezel lakni, ami azért rossz, mert így a nap jelentős részében teljesen magányosak lennének, amit nem viselnek jól. Ha pedig otthon lennél, akkor nagyon sokat kellene velük foglalkoznod, szellemileg és testileg is le kellene őket fárasztanod, amihez abszolút nem elég pár séta. Ha ezt nem tudod biztosítani, akkor stresszes és kiegyensúlyozatlan életük lenne, a felesleges energiát pedig rombolással vezetnék le. Szóval a konklúzió, hogy ilyen körülmények között ez a két fajta nem lenne neked jó választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!