Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy német juhászt vagy egy...

Egy német juhászt vagy egy golden retrievert megéri ilyen körülmények között tartani lakásban? Nem fogják magukat nagyon rosszul érezni?

Figyelt kérdés
Most még kamasz vagyok és van 2 német juhászom, de mi családi házban lakunk, és a kutyáimnak van kb 5000 négyzetméter mozgástere, így nem szoktuk őket sétálni vinni. Négy év múlva egyetemre megyek, és amíg ott vagyok, addig érthetően nem fogok kutyát tartani. Viszont ha felnövök, lakásban fogok lakni, és reményeim olyan munkám lesz, aminek már délután 4-5-kor vége van. A kutyát tehát reggel, 6-7 vagy 5-6 között, délután meg 5 után tudnám elvinni sétálni. És ezeknél a kutyáknál ugye még a nevelésre is számolnom kell (bár a mostani német juhászok a büdös életben nem voltak kiképzésen meg ilyeneken, de ők így nem hallgatnak még a ,,marad"-ra sem :D )az eszük miatt. A nap többi részében egyedül lennének. Ilyen feltételek mellett megéri ilyen kutyát lakásban tartani? Vagy hagyjam a francba az egészet? Egyébként azért szeretnék ilyen fajta kutyákat tartani, mert konkrétan irtózok a német juhásznál kisebb kutyáktól, talán még a border collie lenne esélyes, de annak meg még több esze van.

2017. aug. 30. 12:45
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
A szüleimnek cége van egy bazi nagy teleppel, ott vannak a kutyák. Én mennék velük foglalkozni, csak a szüleim nem engednek. :( Egyébként a golden retrievert is megemlítettem...
2017. aug. 30. 13:03
 12/22 anonim ***** válasza:
73%
A golden is teljesen jó.
2017. aug. 30. 13:04
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Először is, ha majd később lakásba akarsz munkakutyát, akkor már most kezdd el megtanulni, hogyan kell kutyát nevelni. A meglévő német juhászokkal kezdj el foglalkozni, nevelni, tanítani őket, sétához szoktatni, stb. stb. (Amire területtől függetlenül szükségük lenne).

Azt is tudnod kell, hogy 8-9 óránál tovább nem szabad a lakásban tartott kutyát otthon hagyni, mert kb. ennyit bír ki egészségkárosodás nélkül, hogy nem pisil. Ez csak felnőtt kutyára vonatkozik, a kölyköket sokkal gyakrabban kell levinni még.

Napi minimum háromszor kell levinni a lakásban élő kutyákat, melyből kell egy hosszabb séta, amelynek során szabadon is mozoghat, más kutyákkal bandázhat stb.

Tehát alapvetően lehet ilyen kutyát is lakásban tartani, ha van rá legalább napi 3 órád minden áldott napon, és addigra megtanulsz kutyát nevelni.

Kezdd el most, a meglévőkkel.

2017. aug. 30. 13:05
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Most látom, hogy a szüleid nem engednek... Nem értem, miért? Miért nem foglalkozhatsz a kutyákkal?
2017. aug. 30. 13:05
 15/22 anonim ***** válasza:
16%

"Egyébként a golden retrievert is megemlítettem..."

Hát, gondolhatod, hogy az a goldi, aminek az őseit vadászkutyákból keresztezték, hogy fogja érezni magát egy lakásban, napi 1-2 sétával...

2017. aug. 30. 13:06
 16/22 A kérdező kommentje:
#14-es válaszoló. Azért nem, mert a szüleim szerint a kutyák büdösek (ez sztem teljesen normális, de mindegy) és tiszta szőr leszek tőlük (ilyenkor amugy megkérdezném, hogy és akkor mi van?).
2017. aug. 30. 13:09
 17/22 mark630 válasza:
7%
ha veszel kutyát akkor szerintem ne eggyet mert az megfog örülni mindennap egyedül
2017. aug. 30. 13:14
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

A kutyák nem büdösek, vagy ha azok, akkor az nem normális dolog, pl. szarul vannak etetve vagy más probléma van velük.

Az igaz, hogy tiszta szőr leszel, erre már feltalálták a ruhakefét, mosógépet, porszívót stb.

Minek tartanak a szüleid kutyákat, ha semmit nem foglalkoznak szerencsétlenekkel...?

2017. aug. 30. 13:32
 19/22 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy a kutyáknak van bűzmirigyük, amit ki.lehet nyomni. Nem ezért büdösek? Teljesen egészségesek semmi bajuk nincs.
2017. aug. 30. 13:42
 20/22 A kérdező kommentje:
Meg egyébként nem ,,bűzlenek", félreértés ne essék, csak ha megsimogatom, akkor büdös lesz a kezem. Ennyi.
2017. aug. 30. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!