Minden éjszakát végig ugató szomszéd kutya ellen valami megoldás?
Megpróbálod megbeszélni a szomszéddal. Ha ez nem működik akkor elmész a jegyzőhöz és írásban teszel bejelntést.
A kutya valószínűleg azért ugat mert gondolom sosincs sétáltatva, semmi ingem nem éri és nincs lefárasztva sem, hogy éjszaka aludjon. Sajnos sok mindent nem tudsz tenni mert amég marad ez a helyzet addig ugatni fog.
Üdv a klubban :D
Nekünk is van ilyen szomszédunk. Amikor nemrég 3 éjszaka folyamatosan ugatott, és arra nem voltak képesek, hogy hátracsukják (akkor kevésbé hallatszott volna), fogtam a telefont és felhívtam őket az éjszaka közepén. Full higgadtan megmondtam nekik, hogy csináljanak valamit a kutyával, mert ezt nem lehet kibírni.
Nem mondom h örültek nekem, de nem nagyon tudtak balhézni, mert nem csináltam fesztivált és jogos volt.
Azóta ha ugat a kutya, általában kimennek rászólni.
Gondolhatjátok milyen az amikor egy 60 lakásos társasházban legalább 4-5 kutya van és éjjel-nappal egymást hergelve vonyítanak meg ugatnak. Persze nem a kutyára haragszom ilyenkor mivel értelmesebb mint a zombi gazdája. Hanem a zombikra, akik annyira sötétek és érzéketlenek másokra hogy így zavarják a munkában megfáradt pihenni vágyókat. Persze néhány lakó be szokott olvasni nekik jól, de megérdemelték.
Nem beszélve arról hogy az nem kutyatartás amit csinálnak hanem állatkínzás. Mert le nem viszik ám sétáltatni vagy mozogni. Hanem be van zárva életfogytig a beton kriptába szegény állat.
#4-es vagyok, és egyáltalán nem értek veled egyet, kedves utolsó.
Nekem is van kutyám, ráadásul iszonyatosan hiperaktív még 9 évesen kis, régen pedig nagyon ugatós is volt.
Ahogy megismertem őt, szépen rájöttem, hogy mikor miért ugat. Egészen más hangszíneken ugat, amikor idegen jön hozzánk, egy sünit talál, játszik, közeledik a postás stb.
Ha pl sünre/macskára ugatott, értelemszerűen nem a kutyát büntetem, hanem megpróbálom elhárítani a probléma forrását. Ha pl postára ugat, akkor sincs értelme őt büntetni, amúgy is abbahagyja hamar.
De! Kölyökként például csinált olyat, minden reggel a szomszédot elválasztó kerítés mentél rohangált, és ezerrel ugatta őket, amikor mentek etetni az állatokat (volt nekik egy csomó). Vagy szimplán rájött az 5 perc, és ugatott éjszaka a világba, holott egyik kutya sem reagált rá.
Ilyenkor vettem a fáradtságot, és akár az éjszaka közepén is kimentem rászólni. Ha a harmadik felszólítás után s újrakezdte, akkor pedig büntetésből be lett zárva a kennelbe 20 percre.
Pár hónap alatt leszokott az értelmetlen ugatásról, és a szomszédok sem kívántak minket a pokolba. Szerintem a felelős állattartás része, hogy a kutyádat úgy neveled, hogy ne zavarja a szomszédokat éktelen ugatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!