Hogyan segíthetnék a kutyusomnak?
Van egy 3 és fél hónapos tacsim. Egy hónapig itthon voltam vele, tanítottam, etettem, játszottam vele, az ölemben aludt, sokat játszottunk a kertben is. Természetesen azért többször elmentem itthonról, de nem minden nap. Most, hogy dolgozok, amíg nem vagyok itthon tör zúz. Pedig mielőtt elmegyünk itthonról egy órát sétál, plusz fél órát játszunk vele fent is. Este 3 órát sétálunk vele. Tehát nem mondható, hogy nincs totál lefárasztva. Nem gondolom, hogy azt hiszi ő a falkavezér, mert már most, 3 hónaposan póráz nélkül sétálunk, ha hívom jön, még játék közben is. Séta közben végig mögöttem sétál, követ.
Akkor mi lehet az oka a rombolásnak? Hiányzunk neki? Hogyan tudnék neki segíteni abban, hogy nyugisabb legyen a napja? Egyébként még egyedül sincs, mert egy cicával van együtt.
Nagyon hozzád nőtt és így vezeti le a szeparációs szorongását.
Úgy gondolod, távozás előtt lefárasztod a kutyát, és a kölyök végig alussza azt az időt, amíg hazaérsz? Mennyi mégis az az idő, amíg távol vagy? A kölyök kipiheni magát és játszik kutya módra azzal, amit talál.
Szoktasd vagy biztonságos kisebb helyre bezárva, vagy szobaketrecbe, amíg ne vagy otthon.
Hogy jön ide a szobakennel?
Rombolni nem fog tudni, de a szeparációs szorongás problémáját nem oldja meg.
Ha bezárod, kellő felkészítés nélkül, akkor még öncsonkítást is csinálhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!