Melyiket válasszam? Nagyon szeretnék kutyust mindkettő tetszik, de nem tudom melyiket válasszam! Szerintetek?
Az első!
Persze vehetsz westiet 35 ezerért,de már baromi túltenyésztett fajta,és ki tudja milyen problémái lesznek.
A carinből kevés van,így nincs túltenyésztve,de tényleg csak 100 ezerért fogsz tudni venni,de ne akarjon minőséget az aki félti a pénzt.
Szeretnélek megnyugtatni kedves kérdező, kb olyasmin rágódsz, hogy a zöld almát szeretem-e jobban vagy a pirosat.
Ugyanis a fehér cairn terriert hívják westie-nek.
Ennek megvan a maga kis története, elmesélem röviden.
Egy skót Lord lepuffantotta kedvenc kutyáját egy cairn terriert vadászatkor véletlenül, azt hitte egy vad.
Ekkor megfogadta, hogy soha többet nem akarja kutyáját lelőni, és kitenyésztette a ma mindenki által ismert Westie-t.
Más ...
Ha tényleg egy ilyen kutyust szeretnél ne légy rest, nyúlj bele a pénztárcába mélyen.
NE VÁSÁROLJ SZAPORÍTÓTÓL !!!!
Tudom, hogy semmi közöm hozzá, de nem néznél szét a fajtamentőknél, vagy esetleg állatmenhelyek honlapján,
legalább a [link]
Tudom, hogy konkrétan két fajta között vacilálsz, de magad mondtad, hogy drága...és talán megtetszik valamelyik kutyus, akinek új otthon kellene...és nagyon sok kritérium alapján lehet válogatni.
Ha azt mondod, hogy most nincs ra annyi penzed, vagyis 100ezred, akkor semmilyen kutyat ne vegyel. Mindket kutya ennyibe kerul, ha jo tenyeszetbol valo. Gondolom, te ilyet akarsz. Akkor gyujtogess meg, mire meglesz a penz. En 3evig gyujtogettem egy 380ezres kutyara.
Ha jo tenyeszetbol veszed, azt nem fogod megbanni. Ha pedig megveszed 50-60ert es kesobb valami kiderul rola, azt sosem fogod magadnak megbocsajtani. A szaporitonak sem, aki becsapott, de az mar masik tema...o ugyis le fogja tagadni, hogy tole vettel kutyat...
Ugyhogy csakis felelossegteljes, tapasztalt tenyeszton gondolkodj, tapasztalatbol beszelek. Egyebkent en a Cairn Terriert valasztanam. Nagyon kis edes, szeleburdi pofija van. Mivel nem annyira sok van beloluk, mint a westikbol, igy sokan meg fognak allitani, hogy megcsodaljak.
Egyebkent meg termeszetre tenyleg hasonloak, ugyhogy ha neked belsore megfelelnek, akkor a kulso alapjan kell dontened.
En a Cairn Terrierre teszem a voksom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!