Mi a különbség a bolognese és a havanese fajták között?
De, hullik a szőrük, kis mennyiségben, viszont nem hullik a földre, mert "belegabalyodik" a bundájába, ezért (is) kell őket nagyon rendszeresen fésülni.
Te mint gazdi, ha azt veszed észre, hogy valami nem stimmel, mindenképp konzultálj állatorvossal.
Igaz, nekem yorkim van, de ugy hallottam, hogy ezeknek a kutyaknak hasonlo a bundajuk abbol a szempontbol, hogy nem vedlenek.
Tenyleg, ha valak eljon hozzam, ra sem jonne, hogy allat van a hazban, mert sehol egyetlen kutyaszor. Persze minden nap fesulom es olyankor sok marad a fesuben, de amikor reggelente megfesulkodsz, neked is marad a fesuben.
En nem valasztottam volna olyan fajtat, aminek nagyon hullik a szore.
Szoval nagyon jo, hogy a butoraimat nem kell kutyaszor-mentesiteni.
HIVATALOSAN csak fehér van bolognese-ből.
Az egyéb színek nem elfogadottak egyelőre.
FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE
Sécrétariat Général : 13. Place Albert I - B -6530 THUIN
FCI - Standard Nr. 196. / 1998. 04. 20. /
BOLOGNESE
(Bolognese)
FORDÍTÁS: Michéle Schneider
SZÁRMAZÁS: Olaszország.
AZ ÉRVÉNYES ÉS EREDETI STANDARD DÁTUMA: 1998. 11. 27.
ALKALMAZÁS: Társasági kutya
SZőRTAKARÓ: A fejtől a farkáig, a hátvonaltól a mancsokig az egész testet hosszú szőr borítja. Az orrháton rövidebb és puhább, de nem a testhez simuló, hanem pelyhes, és nem rojtos.
SZÍN: Hófehér, minden foltosság és bármely fehér színárnyalat nélkül.
Ezek szerint te biztos okosabb vagy, mint a fajta őshazája.
Amíg a fekete színt nem ismerik el, nem kaphat törzskönyvet. Ha nincs törzskönyv, nincs igazolás, hogy a kutya fajtatiszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!