Kezdő kuytatartónak tudnátok adni tippeket?
Szóval most fogom megkapni életem első kutyáját(pontodabban jövőhéten). Egy kislány husky lesz. Igen tudom kezdő kutyatartóknak nem lenne jó a husky de hugyjétek el nagyon jól bäok a kutyákkal! Szóval egyik barátnőm úgy tanította meg az ő kutyáját(tőlük hozzuk a kutyust)hogy egy ilyen spriccelős flakonba öntött vizet és ha rosszat csinált gyorsan lefújta vele. De tudnátok adni tippeket? Alap dolgokra szeretném megtaníta.
És mégegyszer nem érdekel hogy husky nem való kezdő kutyásnak NEM ÉRDEKEL.
13/l
Első tipp: ne huskyval kezdj.
Második tipp: ha mégis, akkor kennelből vegyetek törzskönyvezett kutyát. (Azt mondod, kutyatenyésztőtől veszed. Melyik kennel?)
Harmadik: alap dolgok megtanulásához, meg egyébként is erősen javasolt kb. 4 hónapos kortól kutyaovi, aztán kutyasuli. Ott a gyakorlatban megtanulod az alapokat.
Negyedik: készülj fel napi sok km-es sétákra, télen futásra, sportra. A husky erre való.
Ötödik: ivartalanítás, szökésbiztos kerítés.
Elolvasták 2 könyvet. :D Húha
Hidd el, én is megtettem anno. Jóval tobbet, de amikor elmentem kölyköt nézni jöttem rá, hogy fingom sincs a dologról. A tenyésztő (3 éves a kutya) mai napig a segítségemre van. Máskülönben néha megbolondulnék. Imádom ezt a dögöt, de van olyan nap, hogy tépem a hajam és visítok.
Mindenképpen olyan embertől hozd el, akire bármikor számíthatsz.
Legjobb barátnőd szülei márpedig mocskos állatszaporítók. Majd ha eszedbe jut a kennelnév akkor nem lesznek azok. Addig azok maradnak.
Teljesen mindegy a személyed ebben a kérdésben. Bárkinek ugyanígy nekimentünk volna, aki 13 évesen ennyi tudással akár egy huskyt. Ez a kutya nem egy 13 éves GYEREKNEK való, sok felnőttnek se. Persze lehetnek kivételek, de akkor nem olyan stílusban kell megnyilvánulni mint egy hisztis taknyos kölyök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!