Bírna 30 km-t setalni?
A saját kutyádat neked kéne talán ismerni...
Google mapsen nézd meg, hogy az a 4-5 óra séta mekkora táv.
Hosszabb túrákat érdemesebb fokozatosan növelni.
4-5 órás séta az 10-15 km biztos.
Az nem megoldható,hogy felét utazva a felét gyalog tegyétek meg?
Pihenések alatt mennyi időt értesz? Ha pl megálltok 1 órára pihenni az elég lehet az újabb lendülethez.
Minden esetre rögtön 30 km-es túrának nem tenném ki a kutyát, megterhelő.
Mi múlt hétvégén voltunk kirándulni(kutya nélkül) durván 8-9 km-et mentünk gyalog ebben volt eléggé sok rész ahol magas dombra mentünk. Mivel régóta nem kirándultunk legalábbis ennyit nem egyszerre, így nagyon megterhelő volt.
Volt egy barátunk aki kb minden hétvégén 20-50 km-eket túrázik,neki meg sem kottyant ez az egész.
Kutyáknál is így van amelyik hozzá van szokva az bírja amelyik nem, az nagyon ki fog merülni.
Ilyen melegben meg pláne rossz ötlet ekkora terhelésnek kitenni egy kutyát egy esetleges szívleállást nem kockáztatnék.
A kutya meg addig megy amíg a gazdi,ha bele pusztul akkor is. Nem fog lefeküdni,hogy na ő elfáradt ha te mész ő is megy.
Én esetleg azt nézném meg amit írtak a 4-5 órás séta hány km-nek felel meg. Aztán sétáljatok 4-5 órát majd a maradékot busszal,vonattal tegyétek meg vagy fordítva.
Persze te ismered a saját kutyádat.
Én csak a véleményemet írtam le.
Aki normalisan valaszolt es kifejtette a velemenyet annak koszonom! A tobbieknel latom le vagyok egybol oltva meg hurrogva, tipic magyar mentalitas itt is kiut, nemismerem a kutyam, sott mar le se mozgatom a kutyam, 5 perc mulva mar az fog jonni hogy biztos nem is etetem. :D es miert vagyok barom..? Mert fel mertem tenni a kerdesem. Nem most vinnem, csak tudjatok szeretek utana nezni, pont a kutyam erdekeben hogy tuti ne legyen baja. Kb fel ev mulva mennenk amugy is, szoval meg lenne ido kozben beiktatni rendszeresen kissebb tavokat es igy novelni.
Az hogy fel uttol menjunk kb csak gyalog, jo otletnek tunik, koszi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!