Hogy tanítsam meg sétálni?
Sziasztok van egy labradoodle kutyám és eddig sose sétáltattam őt.
Tegnap megpróbáltam feltettem rá a nyakörvet
És a pórázt de ő meg sem akart mozdulni!!
Le ült a földre és várta hogy húzzam a s**gét a földön .
Mit tegyek hogy hajlandó legyen ő is sétálni mint a többi normális kutyus?
Köszi előre is a válaszokat!!
Én nem tudom már..
Ma is próbáltam és lefeküdt az út közepén és az sem zavarja ha 10 métert húzom a porban.. 😯
Meg kell szoknia és szeretnie, türelem. Egy kutya sem úgy születik, hogy tud és szeret pórázon sétálni.
Mennyi idős?
Eddig miért nem sétáltattad őt? Persze, hogy stresszel és fél, ha sosem foglalkoztál vele normálisan, sose szocializáltad és nevelted! Miért bízzon benned, kövessen téged, ha te ennek az elérésére semmit nem tett?
Most hogy jött az ötlet a sétáltatásra? Divat lett a környékeden és te is fel akarsz vágni? És persze egyszerűbb húzni és kínozni a kutyát, mint normális, türelemmel és ésszel megtanítani neki ezt az egészet...
Nem nincs igazad folyamatosan viszem kutyakozmrtikushoz és a barátaim kutyusával nagyon sokat van !
Jol van szocializálódva!
Csak a sétálás nem megy neki.
Nem azért mert divat hanem mert szükségét látom kicsit kimozdulnia és nekem sem árt a mozgás.. bár bevallom hogy hamarabb el kellett volna kezdeni
Mert most már nem nagyon tud tanulni
Először, szokja meg, hogy nyakörv van rajta. Hagyd rajta nyugodtan napokig is. Aztán csatold rá a pórázt, de még ne vedd a kezedbe, szokja meg, hogy az is rajta van. Napi többször gyakorolj vele, de pórázzal együtt csak felügyelettel. Majd vedd a kezedbe a pórázt, jutalomfalat segítségével vezetgesd, de ne húzd, ne rángasd. Mindezeket otthon a kertben egyelőre.
Szépen, türelmesen, fokozatosan szoktasd hozzá, hogy ez jó dolog lesz.
Azt is megteheted, hogy elviszitek autóval valahova, ahol lehet póráz nélkül is vele kicsit sétálni.
Jó lenne a többi kutyával együtt kivinni, akiket ismer, és együtt elindulni sétálni velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!