Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nektek tetszik külsőre ez a...

Nektek tetszik külsőre ez a fajta kutya? (Kép)

Figyelt kérdés
[link]

2017. aug. 18. 18:41
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
89%
nálad idegesítőbb emberrel még nem találkoztam. Kár rád az időt pazarolni, amúgy meg a legtöbb japán fajta ugyan olyan, pl az akita és a shiba között csak méretbeli különbség van. Egyébként nálad még mindig tapasztaltabb vagyok ezen a téren, mert nekem nem csak hallott/olvasott infóim vannak hanem magam tapasztaltam ezeket. Angol, német és magyar akitás csopikban is bent vagyok, sok gazdival, tenyésztővel beszéltem már, ezért tudom hogy nem az én kutyám a rossz vagy hibás, hanem az egész fajta ilyen. és jobban jársz ha távol tartod magad ezektől a fajtáktól akármilyen gyönyörűek is.
2017. aug. 18. 19:59
 22/41 anonim ***** válasza:
98%

Nem az akitáról van szó hanem a japán fajtákról összességében. És persze hogy nem mondja a tenyésztő hogy szörnyű kutyák, nekik érdekük hogy azért legyen már olyan ember aki megveszi a kölykeiket.

És attól hogy egy kutya szörnyű (és a japán fajták a fejre állsz is ilyenek) attól még lehet szeretni és tenyészteni fogják, tudod miért? Mert aki akár a külsejéért beleszerelmesedik egy fajtába annak ilyen fog kelleni és mindig lesz rá kereslet. Van akinek direkt szimpatikus ez a vonás és azért tenyészti mert kihívást lát benne. És igenis, egy csomó rossz tulajdonsága van az ilyen kutyáknak ami miatt az emberek 90%-ának nem való, de attól még nem rossz kutya. Nem értem miért pontozgattad le az összes eddigi veled egyet nem értő választ, valószínűleg az én sorsom is ez lesz, de ezek attól még így vannak, hidd már el azoknak akiknek mondjuk ilyen kutyájuk van...:D

2017. aug. 18. 20:00
 23/41 A kérdező kommentje:

Akkora szakértő létedre tudhatnád, hogy az akita és a shiba között sem csupán méret beli a különbség.

Ahogyan a hokkaido és kishu, kai között sem. Sok apró különbség.

Sőt sok elmélet szerint (amiben mondjuk magam sem hiszek annyira) a külső hasonlóságok ellenére ezen rendkivül természetes fajták között SEMMILYEN kapcsolat nincs.

2017. aug. 18. 20:04
 24/41 anonim ***** válasza:
93%

de kérdező!

ha 10ből 9ember ellent mond neked, akkor nem lehet, hogy te tévedsz? és először általánosságban lett beszélve a japán kutyákról, és bármennyire is nehéz elfogadni, de lehet valami egyszerre jó és rossz is...

2017. aug. 18. 20:09
 25/41 anonim ***** válasza:
95%
igazat kell adnom, utólag visszaolvasva hülyeség hogy csak méretbeli különbség van, de annyira nem térnek el jellemben sem (shibás ismerősöm is van nem egy). Nem kifejezetten értem hogy miért véded annyira ezeket a fajtákat, ha soha nem tartottál egyet sem és a jövőben sem tervezel tartani. Jól esik veszekedni/okoskodni? Tudod míg kölyök volt a kutyám, én is tökre elhittem amit a wikipédia írt és ugyan úgy nem akartam elhinni amit írtak(tulajok, hozzá értők), de láss csodát mire nem képes egy "kis" tapasztalat :D
2017. aug. 18. 20:10
 26/41 A kérdező kommentje:

Csak éppen nem egyszerre jóról és roszról volt szó.

És két válaszoló irogat folyamatosan, + egy harmadik írta, hogy b@sszam meg.

2017. aug. 18. 20:11
 27/41 anonim ***** válasza:
92%
#fejemkoppanazasztalon
2017. aug. 18. 20:12
 28/41 anonim ***** válasza:
97%

Ha csak az eltérő százalékokat nézem akkor is 8 különböző ember válaszolt neked legalább, és akkor feltételezzük azt hogy nem volt ugyanolyan százaléka két eltérő embernek...:D És akkor te vagy a kilencedik, tehát 9-ből 8 ember mondja hogy nincs igazad, de tényleg, ez sokkal másabb mint amit az előbb írtak hogy 10-ből 9-en mondják hogy nincs igazad...

Azt érzem hogy nem is olvasod el amit írunk? Vagy csak egy részletére figyelsz vagy nem tudom de le vagy ragadva egy szálon és nem fogadod el amit japán fajtát tartók írnak. Nincs ilyen kutyám, de egy barátnőmnek van, ritka lusta egy jószág, málé és nem lehet rávenni semmire, ötszáz méter után meg akar halni és kb összesen az ült meg a pacsit lehet kipréselni belőle, semmi másra nem hajlandó, de van hogy még ezekhez sincs kedve. És nem a rossz nevelés eredménye, mert bent van velük a lakásba, rendszeresen viszik futtatni és kutyasuliban is voltak vele, akkor miért nem lehet elhinni hogy ez fajtajellemző? Nem pedig jellemhiba.

2017. aug. 18. 20:18
 29/41 anonim ***** válasza:
100%
Az en cicam is nagyon rosszasag, megis imadom :DDD
2017. aug. 18. 20:36
 30/41 anonim ***** válasza:
100%
Már értem miért vágyik a kérdező kutyára..
2017. aug. 18. 20:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!