Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik kisméretű kutyafajtát...

Melyik kisméretű kutyafajtát ajánlanád nekem?

Figyelt kérdés

Ölebek és kis testű kutyák jöhetnek:) Van egy Német dogunk is de szeretnénk egy kisebbet is aki bejöhetne a házba (bent is lehetne). Ne gondoljátok azt,hogy egy cicabab vagyok akinek csak azért kell a kutya,hogy copfocskákat kössön neki, ruhákba öltöztesse , stb. Nem! Én rendesen bánnék vele úgy mint a doggal. Törzskönyves kiskutyát vennék.

Na szóval:

× heti 3-4× szoktam menni nagyobb sétákra az erdőbe (1 óra-1,5 óra)

× szeretnék egy engedelmes kutyust, akit könnyen lehet tanítani

×hobbi szinten tudjak vele dogdancingelni vagy agilityzni

×mindennap min 30 percet mozgatnám

×szeresse a gyerekeket (van egy 6 éves húgom)

Melyik fajta lenne az ideális társ nekem?

2010. máj. 24. 21:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
54%
A kistestű könnyen tanítható gyerekbarát közé a Bishon Havanese-t ajánlanám! a lehető egyik legjobb fajta az agility versenyhez! és még cuki is! és nem is annyira öleb inkább kistestűnek mondanám! de ha Bolognase jobban tetszik az is kb. ilyen!de itt találsz ezekről a fajtákról fajta ismertetőt : www.elmadadogs.hu
2010. jún. 2. 18:12
 12/17 anonim válasza:
Én a mudit ajánlom. Nem nagy ,mozgékony viszont nem családi kutya.
2010. jún. 2. 18:38
 13/17 anonim válasza:
0%
Szerintem a bichonok fajtájábol vegyél mert azok egy nem büdösek kettő szeretik a gyerekeket (ha oda szoktatod hozzájuk három szeretik a sétákat négy inteligensek és tanithatók öt pedig hogy nem akarja hogy elkényesztesd hanem csak azt hogy normális kutyaként bánj vele. (de azért a szőrével kicsit sok gond van)
2010. jún. 2. 19:25
 14/17 anonim válasza:
100%

én is törpeuszkárt ajánlok :) nekem is van egy ,nagyon jól tanítható, a húgom agilitizni is hordja. Tud már egy csomó trükköt : ül,fekszik,pörög, pacsi, puszi, marad, hozdvissza... és nem mellesleg 1 méteres akadályokat is átugrik ez a szőrös kutyó :)

nagyon kedves kutyus, szerintem lányoknak való,mert kicsit nyafogós :D de viszont a mozgásigénye nagyon nagy,a labdát egész nap visszahordaná ha lenne aki dobálja neki megállás nélkül. Én futni járok vele, szintén heti 3-4x.

19/l

2010. jún. 2. 19:34
 15/17 anonim ***** válasza:
82%
Milyen furcsa!!Ahogy olvastam a leírásodat,azonnal az uszkár ugrott be nekem is:)Intelligens,okos,tanítható,energikus, barátságos.Vagy esetleg egy Border Collie,de annak a fajtának a beszerzése egy kicsit körülményesebb,illetve mélyen a zsebedbe kellene nyúlnod egy törzskönyvezett kölyökért...
2010. jún. 2. 20:02
 16/17 anonim ***** válasza:
Törpe uszkár, sheltie, törpe pincser.
2010. jún. 2. 20:23
 17/17 anonim ***** válasza:
német törpe pincsert ajánlanék
2010. jún. 3. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!