Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bullterriert mennyiért lehet...

Bullterriert mennyiért lehet venni?

Figyelt kérdés

Lenne még pár kérdésem:

Ajánlanátok-e egy olyan kertesházba, ahol már van egy labrador kutya? (a bullt kölyökként venném), ajánlanátok-e kisgyerek mellé?

2010. máj. 24. 21:01
 1/6 anonim ***** válasza:

100ezerre szamithatsz. Manapsag minden olyan kutya ennyibe kerul, amelyiknek minden szukseges dolgot megadtak ahhoz, hogy egeszseges legyen testileg, lelkileg, szellemileg es ahol nem akarnak majd teged becsapni. Szerintem masok belinkelnek majd nehany oldalt, ahonnan megtudhatod, hogy miert kerul ennyibe egy kutya es miert nem szabad olcso helyrol venni.

A bullterrier jol kijon emberrel es mas allattal is, ha kiskoratol fogva jol van nevelve. Jol neveles alatt azt ertem, hogy megkapja a fajtanak szukseges mozgas mennyiseget, megkapja a szukseges szocializaciot, tehat nincs kikotve az udvar vegebe, hanem minden olyan esemenyben reszt vehet, amiben a csalad tobbi tagja is. Sokat kell vele foglakozni, hogy kedves legyen az emberekkel.

Mivel terrier, nem art, ha kutyaiskolaba jartok, hogy megtanuljatok hogyan kell kommunikalni a kutyakkal. Minden terrier nagyon onfeju es ezert hatarozott nevelest igenyelnek, nem gyongekezu gazdit, mert kulonben atveszik a hatalmat.

A kisgyerek mennyi idos? En egyebkent ajalanam kisgyerek melle, de csak akkor, ha tapasztalt gazdik vagytok, vagy ha nem, akkor hajlandoak vagytok idot es penzt belefektetni a kutyaiskolaba.

Tehat azt ne feledjetek, hogy alapvetoen MINDEN neveles kerdese. A masik pedig az, hogy a terrierek szinte mind nagyon szeleburdiak, nagy a mozgasigenyuk, ami ha nincs kielegitve, akkor a hazban tombolnak, agyontiporva embert es novenyt.

Nekem is terrierem van, mi kutyasuliba jartunk es ennek koszonhetoen nagyon jol kezelheto kutya, olyan, mint egy barany, de ebbe az eredmenybe sok energiat is fektettem.

2010. máj. 24. 21:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen jól kijönnek velük. Én kettőt ismertem. Egyik nagyon félős volt kis szende, a másik meg olyan komoly és nyugodt, védelmező. Fehér volt és piros szemei-persze ez nem átlagos. Nagy családban nőtt fel, sok gyerekkel, nagyon szerették. Volt mellette egy másik keverék kutya, mindkettő fiú és sosem volt velük gond. Meg állatok is voltak, azokat sem bántotta.

Azt nem tudom mennyibe kerülhet...

2010. máj. 24. 21:16
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül a kérdezőnek, az Illatosúton van egy fiatal fehér bullterrier szuka! Csak egyedüli kutyának való, nagyon szép kutya! Ha valakit érdekel nézze meg az illatosut.hu -n.
2010. máj. 24. 21:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenképpen olyan helyről vedd, ahol legalább ilyen részletesen írnak a kiskutyáról: [link]

Természetesen kerbe, és kisgyerek mellé kiváló kutya, ha a labradorotok kan, akkor mindenképpen szukát ajánlok, de ha kezdő terrieresek vagytok, akkor pláne mindenképpen jobb választás egy szuka. Valószínűleg szükség lesz kutyaiskolára is, mivel erejénél fogva nehéz befolyásolni, erős jellem, domináns kutya, de ha nem helyesen van nevelve, simán felaprítja a vadonatúj ülőgarnitúrát.

Ha ilyen helyről veszed, akkor a tenyésztő is segíteni fog mindenben, elmondja hogy mutasd be a másik kutyusnak, mire figyelj az első időkben, és ha bármi gondod van, ott a telefonszám a zsebedben, amit felhívva olyan embert érsz el, aki ismeri ennek a fajtának minden csínját-bínját.

Ilyen helyről szerintem 150 körül lehet egy kiskutya, a határ a csillagos ég. De hidd el, megéri jó helyen venni, a kutya 15 éves befektetés, inkább egyszer az elején kerüljön sokba, mint folyamatosan, élete végéig.

2010. máj. 24. 21:39
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
2010. máj. 24. 23:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem 2 bullom van!A világ legaranyosabb kutyái!De ,ahogy előttem is leírták már ,erőskezű gazdi kell hozzá!A másik kutyussal tuti jól kijön majd!!!!A lényeg mindig az ,hogy tudja, Te vagy a főnök!Most várjuk első babánk és egy csepp félelem sincs bennem,hogy mi lesz...Hatalmas szivük van ezeknek a kutyáknak,én soha nem vennék más fajtát,pedig volt már egy pár:)))
2010. máj. 25. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!