Üdv! Tudnátok segíteni abban, hogy az 1 éves fiú Bichon
Bolognesemet hogyan tudom szobatisztaságra szoktatni?
(Többi lent. )
Figyelt kérdés
Amint az előbb leírtam van egy 1 éves kan Bichon Bolognesem, akit már több próbálkozás után sem sikerült szobatisztaságra nevelni. Mielőtt azzal jönnétek,hogy van több ilyen kérdés is, már megpróbáltam szinte mindent, de semmi sem vállt be. (A pelust az ajtóhoz egyre közelebb húztuk, stb, de sajnos csak széttépte.) Vettünk erre alkalmas cseppeket is, de semmi. Sajnos nem tudom folyamatosan kivinni az ősz beköszöntével mivel kezdődik az iskola. A házat már teljesen tönkre tette. Valakinek nincs valami hasznos ötlete? A válaszokat előre is köszönöm!
Levittétek kb 2-3 órénként eddig? Ha lent végezte a dolgát akkor megdicsértétek? Addig sétáltatok vele, amíg végül pisilnie kellett? Reggel ébredés után egyből mentetek le vele? Alvás után egyből mentetek le vele? Ha már látod, hogy kell neki(szaglászik) felkaptad és le vitted?
Ha ezekre igen a válasz, akkor keressetek fel egy szakembert, ő jobban tud majd segíteni, mert látni fogja a kutyát, titeket, és hogy miért nem lett szobatiszta. Interneten keresztül erre nehéz tanácsot adni.
Ha ezek nem a válasz, akkor kezdjétek ezzel, új lapról. Pelust meg el kell felejteni. Azzal csak azt erősíted meg benne, hogy szabad a lakásba piszkítani.
2017. aug. 13. 11:33
4/9 anonim válasza:
Vegyétek fe a pelenkát és járjatok vele sokat le az utcára. Ha kint elvégzi a dolgát, akkor sok simi+dicséret. Én első alkalommal éjfél utánig kint voltam a kutyámmal, másnap már a séta alatt is pisilt, 1 hét volt mire teljesen szobatiszta lett
2017. aug. 13. 11:34
5/9 anonim válasza:
Az a baj, hogy megpróbáltad pelenkára szoktatni, aminek meg is lett a várható eredménye: a kutyád megtanulta, hogy a házban lehet pisilni. A megoldás: levinni 2-3 óránként, amíg senki nincs otthon, addig szobakennelben tartani, mert a kutya a saját helyére nem pisil. Kemény lesz, mivel már elrontottad, de nem lehetetlen.
2017. aug. 13. 12:45
6/9 anonim válasza:
Szia! Mi két hete hoztunk haza egy 8 hónapos menhelyi kutyust és ugyanez volt a probléma. Kutyasuliban azt a tippet adták, hogy a vizébe egy nagyon kevés tejet kell önteni, utána addig sétáltatni ameddig nem végzi el a dolgát és utána nagyon megdicsérni; jutalomfalat, simogatás. Két alkalom után már lent is pisilt, most pedig már majdnem szobatiszta.
Sok sikert a kutyushoz és remélem tudtam segíteni :)
2017. aug. 13. 12:53
7/9 anonim válasza:
Tejtől max fosni fog
2017. aug. 13. 12:55
8/9 anonim válasza:
Vegyél neki egy olyan ketrecet,amibe legalább tízszer belefér. Mindig ebben aludjon. Hidd el nem fog a saját alvóhelyére piszkítani, ha mégis abba fogja hagyni. Óránként vidd le pisilni, majd mindig növeld pl.fél órával az időt. Mikor pisil akkor is mondd neki hogy pisi pisi. Amikor leviszed, szaladj,kiabáljál neki hogy jöjjön és pisi pisi,de előbb az ajtó elé ültesd le és mondd neki. Ha elvégezte a dolgát,dicséret,jutifalat. Ha rossz helyre piszkított egy nagyon picit dorgáld meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!