Hogyan tanítsuk a kutyát szobatisztaságra?
Én úgy tanitottam hogy 2 óránként kivitem a kertbe elintézte a dolgát ekkor megdicsértem,de előfordult hogy néha még bepisilt akkor leszidtam
Mikor már nagyobb lett a kutyus 3-4 óránként ki vittem
Van hogy ő jelez ha kiakar menni
Attól függ. Ha kertetek is van, de be is mehet a kutya, akkor előbb utóbb magától is megtanulja, ugyanis egyik kutya sem akar a saját helyére piszkolni. Ha bent rajtakapod, hogy bepiszkít, reagáld túl, szidd le, akár kiabálhatsz is, a lényeg, hogy megmaradjon benne. Ha pedig kint pisil/kakil, hatalmas dicséret:)
Viszont halakásban lakik és pelusra akarod szoktatni, abban nem tudok segíteni :/
3 válaszolóval nem igazán értek egyet hisz valahogy meg kell tanulnia nem azt mondom hogy nagyon veszekedjünk vele csak egy kicsit rá kell szólni mert ha nem azt fogja hinni hogy ezt szabad hisz a gazdi nem szól rá.
Én úgy értem el hogy megszokott időben kivittem elintézni a dolgát és ha láttam hogy bent helyezkedik akkor rá szóltam hogy nem szabad felkaptam kivittem megdicsértem most már ő szól nekem ha kiszeretne menni.
Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!