Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Idegen kutyához hogy kell...

Idegen kutyához hogy kell közeledni?

Figyelt kérdés
Anyukám azt tanította, hogy először meg kell szagoltatni a kezünket a kutyával és utána megsimogatni a fejét. De ez szerintem nem igaz, mert a legtöbb kutya nem veszi jó néven, ha odarakom a kezem, volt olyan aki morgott is. És utána ha megsimogatom egyből, sok kutya elhúzza a fejét.
2010. máj. 24. 13:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Idegen kutyánál hagyni kell hogy ő reagáljon rád és kinyilvánítsa hogy akar e barátkozni veled általában jelzi ezt egyértelműen. És hagyni kell hogy ő közeledjen hozzád esetleg hívni és csak utána nyújthatod a kezed óvatosan.
2010. máj. 24. 13:20
 2/11 anonim ***** válasza:
49%
tedd ökölbe a kezed és ugy tartsd oda neki...
2010. máj. 24. 13:29
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
hagyd,hogy ő menjen oda hozzád,vagy ha te közeledsz,és látod,hogy fél,gugolj le,ne nézz a szemébe,hagyd őt kezdeményezni,ha nem akar,ne erőltesd, és ne a fejét simogasd először,inkább a nyakát,és ne hajolj fölé,mert ezzel azt jelzed,hogy te vagy a nagyobb,erősebb... és ez fenyegető a kutyának.
2010. máj. 24. 13:36
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
sehogy, idegen kutya.
2010. máj. 24. 13:44
 5/11 A kérdező kommentje:

kösz az eddigi válaszokat, sokkal okosabb nem lettem :)

nem azt mondom, hogy odamegyek boldog-boldogtalan kutyához simogatni, csak sokszor érzek késztetést ha egy kutya a közelemben van, megsimogassam. A szemébe nézést sem értem igazán, azt nem támadásnak veszi? A másik, ha a nyakát simogatom először, úgy tudom, hogy az egyik legérzékenyebb pontja a kutyának, azért húzza magát össze sok vagy lapít, ha odaérnek, tehát csak annak engedi meg, akit bizalmába fogadott. Leguggolni idegen kutyához meg azért nem mernék, mert mi van, ha hirtelen nekem támad, pont az arcomnak.

2010. máj. 24. 13:51
 6/11 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg a gazdáját, hogy egyáltalán lehet-e. A gazdi joga eldönteni, hogy egyáltalán simogasd-e a kutyáját, ő ismeri, tudja, hogy egyáltalán szereti-e a kutya az idegen közeledését és ha igen, megmondja neked azt is, hogyan közeledj felé.
2010. máj. 24. 13:54
 7/11 anonim ***** válasza:
13:54 vagyok. Én pl. utálom, ha a megkérdezésem nélkül nyúlkálnak a kutyáimhoz. Az egyik kutyám amúgy sem csipázza, ha idegenek közelednek felé, ő is oda szokott morogni. A másik nem utálja, de akkor sem szeretem, hogy feszt nyúlkálnak, én sem simogatok meg minden kisgyereket az utcán, bármennyire is aranyosak. Szerintem illetlenség és veszélyes is a gazda megkérdezése nélkül simogatni, bármennyire szelíd is az a kutya. Én még azokét sem szoktam kérdés nélkül, akiket ismerek és napi szinten együtt sétáltatunk. Persze, ha már jó barát a gazda és a kutya is, akkor igen, de ha csak röptében ismerem az illetőt és a kutyát, akkor semmiképp sem. Idegentől pedig eszemben sem lenne még csak megkérdezni sem, nem mindenki örül az ilyen bizalmaskodásnak és ezt illik szem előtt tartani.
2010. máj. 24. 13:58
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
ne nézz a kutya szemébe , azt még kihívásnak veheti és nekedugrik !
2010. máj. 24. 14:10
 9/11 anonim ***** válasza:
75%

A szembe nézés általános fenyegetés, támadási szándékot jelez. Az okát megérted, ha megnézel egy természetfimet, amiben az oroszlán megtámadja a gazellát. Eleinte mereven bámulja, becélozza. De más ragadozó is ezt csinálja, ezért az állatok rühellik, ha bámulják őket. Egyébként az embert is zavarja, ha megfiygeled.

Személyes tér: az a tér az állat körül, amit az állat testének meghosszabításaként tekint. Egyfajta biztonsági körzet, ha úgy tetszik, ami oda belép az közvetlenül aklalmas a támadásra. Nyilván nem gond, ha ismerjük az illetőt, deha ismeretlen rohan be egyenesen a terembe- akinek ráadásul jelzem, hogy ezen cselekedete nem tetszik- az lehet támadó is. Ha úgytetszik nagy udvariatlanság ez, ami nem a jószábdék jele. Ergó nem éppen a bizalom lesz az első, ami az állat eszébe jut. Emberre megintcsak vonatkozik, szinén van személyes terünk, tapsztalhatod egy tömött buszon azt a jellegzetes kellemetlen érzést.

Nonverbális kommunikáció: a tesi kommunikáció fonotos az olyan állatoknál amik nem beszéddel kommunikálnak, azaz kb mindenki az embert kivéve. Ha te nem vagy hajlandó leguggolni, azzal a bizalmatlanságod közlöd - ha tudnád, hogy nem harap meg, akkor nem bizalomnak hívnák a dolgot. Józan paraszti ésszel, akkor mért számítasz bizalomra kutya részéről?!

A helyes viselkedés, hogy belépsz a személyes terének szélébebe, majd vársz az ő reakcijóra, kinyújtod a kezed, leguggolsz stb. Nézhetsz rá, de ne bámuld mereven.

2010. máj. 24. 14:19
 10/11 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű: megkérdezed a gazdáját és ha azt mondja hogy odamehetsz akkor tök mindegy mit csinálsz mert valószínűleg azért engedte mert barátságos. Ha meg valami különleges szokása akkor arról is szól. Ha meg kóbor kutyával találkozol azt kerüld ki. Ennyi. Ez a megkérdezés csak nekem alap dolog? Utálom ha szó nélkül piszkálják a kutyáim.
2010. máj. 24. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!