Mit csináljak a kutyámmal hogy normálisan jöjjön mellettem?
Amikor elkezd húzni, akkor te szépen fogod magadat és szó nélkül megfordulsz, és elindulsz a másik irányba. (Mivel a kutyád pórázon van, neki is kell utánad mennie.) De ezt tényleg ne ugy képzeld el, hogy szólni neki h jajj gyere erre, meg arra szb. Tényleg fogod magadat és elindulsz az ellenkező irányba. Ezzel ki fogod zokkenteni abból az állapotból. Ha pedig megnyugodott, akkor megdicséred, majd elindulsz újra abba az irányba, amelyikbe eloszor is irndultal.
Az elengedésről meg annyit, hogy ezt neked kell főként érezned, hogy mennyire jo a kapcsolatotok. De en azt ajánlom, h szerezz be egy hosszú pórázt (de ne flexit!) ez lehet akar kötél is, a lényeg az, h ezt rakd rá, es hagyd lazán. Add ki a parancsot a kutyának "xy gyere ide!/hozzám" stb, nem tudom h h hívod. Ha a kutya jön, hatalmas dicséret, ha nem akkor kicsit meghúzod a pórázt, es ismét szólítod, ha ekkor jön, dicserd, ha nem akkor erőteljesen szólj rá. De ezt a hosszúpórazos procedúrát csak azután kezdd el, hogy otthon megtanutottad neki a behivast. Ha otthon szót fogad, akkor keress egy nagyobb üres placcot (mező) es ott próbálkozz.
Ha van még kérdésed, akkor nyugodtan írj privátban!:)
Remelem segítettem:)
Nagyon keményen kell tartani. Ha élvezd ugatni akkor a lábaddal bökd meg a hasa körül de ne úgy hogy fájjon neki. De ha akkor sem fejezi be akor fogd be a száját vagy szidd le. De mindig tartsad magad mellett akkor is ha hörög.
De olvastam valahol hogy ha el kezd húzni akkor egy kis bálcáskával utogesd meg a mellkasát de úgy hogy ne fájjon neki de érezze meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!