Gondok az ülésre tanítással, segítség?
Már több kutyát is tanítottam ülni, így totál kezdőnek nem mondanám magam, de most olyan problémába ütköztem amit nem tudom hogy oldjak meg.
A lényeg az, hogy hiába adom ki jókor az "ül" parancsot, vagy megyek vissza az előző lépésekre a kutya mindig magától ül, nem pedig mikor mondom neki.
Értsd: ha elveszem/felemelem a játékot hogy ül parancs után visszaadjam neki, a kutya magától leül és várja a dícséretet. AZ IGNORÁLÁS NEM SEGÍT! Mindig ugyanazt csinálja, csakis magától ül.
Tudom hogy az én hibámból adódó a fennálló probléma, de nem tudom hogyan küszöböljem ki, ezért kérdezlek titeteket..
Szóval várom a válaszokat és előre is köszönöm!
(A jutalomfalatos tréninget használom, klikker nélkül. Játékkal is próbálkoztam.)
Mar probaltam de sajnos nem segitett.
Ellenben ma (azt hiszem) rajottem a mrgoldasra!
A problema az lehetett hogy csak a jutalmazo kezemet hasznaltam mikor meg mozdulattal probaltam ultetni. Ma ugy csinaltam hogy elkezdtem rendesen, aztan atvaltottam ures kezre (masik kez ment a hatam moge hogy ne is lassa) es azzal csinaltam meg. Ahogy teljesitette a feldatt kapott jutalmat a masik kezbol.
Termeszetesen ha magatol ul meg ignoralom, de meg mindig bele van rogzulve hogy leul es varja a jutalmat ha nem mondom akkor is.
Ha ettol kesobb sem mulna el, arra az esetre meg varom az otleteket, es koszonom az eddigi segitseget :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!