Létezik "buta", "bamba" kutya? Vagy ezt is lehet fejleszteni tanítással?
Figyelt kérdés
6 éves spánielről van szó. Ő a mindenem, imádom! Egy kis bohóc! :) Tudja az alapvető dolgokat általában.. Ül, fekszik, stb. de ezt inkább csak itthon csinálja meg :) Lent nem nagyon, akkor inkább szaglászik és pisil :D A séta nála úgy néz ki h minden fűszálat lepisilget és szétszaglász :))) Eléggé bamba és lomha jószág amúgy, imád aludni, lustálkodni. Úgy gondolom kicsit "butus", látszik rajta h nem vág úgy az esze.. pl.: A labda mellett képes 6x elmenni mire kiszagolja hol is van. Van h a kutyát aki mögötte áll már vagy 5 perce észre sem veszi szóval nah :D Viszont gyönyörűen apportíroz kölyök kora óta és nem tanulta. Amúgy nem rosszalkodik, nem szed szét semmit! Soha nem volt vele ilyen gond :) Most elhatároztam h veszek egy klikkert plusz elkezdem képezni és lehet kutyasuliba is megyünk! Ebben a korban érdemes még próbálkozni? Vagy ő tényleg kicsit bambuska és nem biztos h sok értelme lenne? :) Köszönöm a válaszokat!!!2010. jan. 30. 21:59
1/11 anonim válasza:
Igen, a kutyáknak sem egyforma az intelligenciaszintje. Leglábbis szerintem. Vannak okosabbak, és kicsit lassúbbak, van amelyik ebben tehetséges, van amelyik abban.
De neked szerintem csak nyugodt a kutyád. Pl az enyém nem szeret labdázni ezért nehezen találja meg, illetve mióta idősödik azóta több időbe telik más dolgokat is megtalálnia. De ettől még okos kutya. Találd ki hogy miben tehetséges a kutyád, és hogy mivel lehet motiválni.
3/11 anonim válasza:
Nekem is spánielem van, 9éves, és ő is ezt szokta csinálni amit a tiéd, séta közbe szaglászik, pisil, labdát szoktam neki dobálni 3x elmegy mellette:) Sztem csak egyszerűen más köti le a figyelmét, nem buta, csak nem koncentrál, talál fontosabb dolgot is:D Am én is imádom, ő a mindenem (L)
4/11 A kérdező kommentje:
Ő imád labdázni meg játszani, keresi is mint állat de a nagy hévben elsétál mellette pár centire és közben szaglászik, de mégis elmegy mellette vagy 6x mire megleli :))) Agilityre is gondoltam de nem egy gyors kutya és mondom lomha is :D Apportozni szeret, de azt játszunk is sokat :)
2010. jan. 30. 22:22
5/11 A kérdező kommentje:
Akkor ez lehet valami spani jelleg :DD
2010. jan. 30. 22:22
6/11 anonim válasza:
Szerintem az agility nagyon jó ötlet. Ha nem akarsz vele versenyre menni, akkor nem számít, mennyire lassú és lomha. A lényeg az együtt eltötltött idő, a móka és a tanulás.
Mellesleg ha már a lomhaságnál tartunk, ajánlom ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=PRE2jUSZbkg&feature=related :))
7/11 A kérdező kommentje:
Egyem meg de édes! :D Sztem az én kutyóm is így nézne ki valahogy xD Köszi az eddigi válaszokat! :)
2010. jan. 30. 22:54
8/11 anonim válasza:
Mindenki azt mondja mostanában h buta kutya nincs. ne sértődj meg, de sztem van. az enyém is az az egyik, üdv a klubban. Lusta, nem motivált, értetlen. Egyes dolgokat 4 év alatt sem fogott fel. Egyébként ha gyenge fogyatékos emberek vannak, szetm kutyában is van ilyen, csak nem vesszük annyira észre.
9/11 anonim válasza:
Tuti, hogy nem egyformák! Valóban vannak okosabbak és butábbak, de ettől még szeretni nagyon lehet őket.Egyébként is sokkal jobb egy kicsit lassúbb agyú de jólnevelt kutya, mint egy zseni,aki szétszedi a lakást.
10/11 A kérdező kommentje:
Imádom is mindennél jobban! :) Jövőhéttől kőkemény tanulás aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle! :)
2010. jan. 31. 21:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!