Miért nem fogják már fel a "kutyások", hogy a tojás nem jó, és felesleges egy kutyának?
A tojásfehérje lebontja a szervezetbe kerülő biotin molekulákat, ami - mint ismeretes - a szőrzet szépségéért felelős, tehát nem hogy szép, fényes szőrzetet csinál, hanem még káros is! Az állatorvosom (aki országszerte ismert szakember) azt mondja, ez nem csak az a nyers tojásra igaz, hanem a főtt/sült tojásra is, és nagyobb mennyiségben mérgező!
A tojássárgája még elfogadható kiegészítő lehet, de teljesen felesleges, nagy mennyiségben meg bélgörcsei vannak tőle a kutyának, mert gázok képződnek.
Miért hangoztatja azt minden "énvagyokalegjobbkutyatartó" idióta, hogy adjon a tapasztalatlan kutyás kiegészítőnek tojást ezek alapján? Ha már én ajánlok valamit, meg ezzel a sz*rral tömném a kutyámat, utána néznék, vagy kérdeznék, igaz-e az az idióta mende-monda, hogy a kutyának szép fényes, dús szőre lesz a tojástól.
Bocs a kirohanásért, 20 éve tenyésztek egy bizonyos fajtát (akiket soha nem tömtem tojással, még is gyönyörű szőrzetük van, és van köztük jó pár champion és BIS győztes is), elég régóta látogatok ide, de egyszerűen nem értem, hogy adnak ezek az emberek tanácsot. Abba nem gondolnak bele, hogyha ezt valaki elolvassa, aztán komolyan veszi, lemérgezheti akaratlanul más kutyáját?
Na most igazodjon ki az ember!!!Első kutyás vagyok/kiv.gyerekkoromban,de akkor anyukám feladata volt az etetés/Nekem azt mondta az orvos,hogy minden nap adhaok tojást a kiskutyámnak aki még nincs 4 hónapos...a kiskutya rühes volt,meg nagyon férges és kihullaott a szőre.Nem mellettem lett beteg,én az Illatos útról hoztam el szegénykémet!De nagyon kopaszka még...Az-az már csak foltos...Én betartottam eddig az orvos tanácsát...de egy tapasztalt tenyésztő azt mondja,hogy nem jó,akkor ezen elgondolkozom!!!Ha nem tojást akkor mit adjak neki??
tudnál tanácsot adni?
És lenne még egy-két kérdésem ,ha nem zavar...feltenném,ha kedved van segíteni válaszolsz...ha nem akkor nem...
Tényleg jobb,ha a kiskutyát tápon neveljük?És mi a véleményed az ACANA tápról?
Bár az én kutyusom nem akar semmilyet enni,de a doki szerint majd ha éhes lesz megeszi...valószínűleg kóbor kutya volt 10 hetesen fogták be a sintérek...és addig nem kapott tgápot.Most nehéz dolgom van vele,Anyukám vett neki royal Cannint,nem szereti,mi is mindenféle jó tápot,de nem ízlik neki...Acana-nál maradok,mert sok jót hallottam rőla,de tényleg nem állatkínzás az,ha látom,hogy nem akarja enni,de nem kap mást?5 féle tápot adok neki sokszor megkérem válasszon ő...nem szívesen eszi.a tojást mindig szívesen ette,de most tényleg bajban vagyok emiatt!Mit adjak neki a szőre miatt?
Semleges kívántam maradni, de ugy látom pár ember képtelen olvasni! Először is nem a biotin káros, hanem az AVIDIN. A biotint nagy dózisban is jól tolerálja a szervezet, nagy dózist meg természetes forrásból nem kap.
Az avidin, ami a tojásfehérjében található (mitöbb először abből izolálták) komplexet képez vele, csökkenit a felszívódást, illetve a már meglévő raktárakat. A tojás pusztán azért fényesíti a szőrt, mert több biotin van benne avidin. Tök logikus, hogy mivel leköt egy csomó biotint, így fölöslegesen terheli az állat szervezetét (magyarul hátráltatja az elérni kívánt célt, kárt okoz, röviden káros), és mivel adása könnyen kikerülhető, hülye aki nem választja el a tojásfehérjét a sárgájától.
Az meg az ostobaság netovábbja, hogy valaki azzal dobálózik, hogy nincs semmi infótartalom abban, amit a kérdező írt, de b@szik ő is rendes érvelést írni, vagy utánanézni a dolgoknak. Nekem 1 perc volt, hihetelnül hosszú idő volt az életemből egy korrekt háttértudás megszerzéséhez.
Annak meg külön gratulálok, aki szerint ha kutya rögtön nem pusztul bele valamibe, akkor az már nem is káros neki. Örömhír ez, hát rögtön menjünk is piálni, cigizni, drogozni!
Osztom az elottem levo velemenyet.
De azon nem csodalkozom, hogy egyes emberek nem kepesek ertelmezni egy magyarul irt szoveget, amikor a 21.szazadban ennyire terjednek a paraszti tevhitek. Ugy latszik, hiaba vezettek be a netet a falvakba, ha ugysem tudnak belole okosodni a parasztok.
nemtom ki hogy van vele, én kutyám életében talán ha 3 tojást kaptak eddig, pedig már 12 éves...másik 5 kutyánk (4 meghalt:öregség,megmérgezte vmi barom, örökölt szívbetegség ami nem szűrhető sajna illetve gyomorcsavarodás okokból) is ÖSSZESEN maximum 10 tojást ha evett és mégis szép fényes bundájuk volt, és gyönyörűek voltak. szal sztem totál fölösleges tojással tömni egy kutyát.
ha az ember tisztességesen eteti, figyel arra hogy minden ásványi anyagot és vitamint megkapjon akkor az a kutya szép, egészséges és életvidám lesz. mi táppal etetjük őket (darling a kedvencük) és mellé kapnak tejet mert nagyon szeretik (hasmenésük se lesz tőle pedig sokan állítják, hogy ő kutyájuknak lett...) és anyum szokott nekik főzni is szépen, csontot is kapnak pedig sokan mondják hogy veszélyes stbstb. de a kutya ragadozó és egy elvadult állat is vadászik és eszik csontot...
mind1 kis off volt de én nem tojás párti vagyok néha belefér de nem azzal kell tömni egy kutyát hanem normális kajával ha azt akarom h szép legyen a bundája erről ennyit...
19/L
már pedig a tojás akkor is egészséges mivel tele van vitaminokkal és ásványianyagokkal, ráadásul természetes formában tartalmazza azokat!
( [link] )
Akárki akármit mond az avidin a nyerstojásfehérjében van és hő hatására lebomlik!
Tehát lágytojásban is még van, ezért vagy főtt tojást kell nekik adni, vagy nyersen a tojássárgáját.
Amúgy nehogy már ez legyen a legnagyobb gondotok....
Utánna lehet nézni interneten is, vagy több szakembert megkérdezni....
Köszönöm a normális megnyilvánulásokat! Végülis a "végkifejlet": a tojás teljesen felesleges egy kutyának!
Aki "meggyanúsított", hogy a shar-pei kennel tulajdonosa lennék, nem az vagyok, egyszerűen kereső ezt dobta ki először.
A normális válaszok tekintetében éppen a végkifejlet az, hogy a tojás nem felesleges a kutyáknak.
De már a kérdésedből látszik, hogy nem is akartad a véleményedet változtatni.
Egyébként akármilyen hiper-szuper állatorvosod van, még nem adnék 1 ember szavára, főleg ha azzal ellentétben évek tapasztalata áll....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!