Miért nem fogják már fel a "kutyások", hogy a tojás nem jó, és felesleges egy kutyának?
A tojásfehérje lebontja a szervezetbe kerülő biotin molekulákat, ami - mint ismeretes - a szőrzet szépségéért felelős, tehát nem hogy szép, fényes szőrzetet csinál, hanem még káros is! Az állatorvosom (aki országszerte ismert szakember) azt mondja, ez nem csak az a nyers tojásra igaz, hanem a főtt/sült tojásra is, és nagyobb mennyiségben mérgező!
A tojássárgája még elfogadható kiegészítő lehet, de teljesen felesleges, nagy mennyiségben meg bélgörcsei vannak tőle a kutyának, mert gázok képződnek.
Miért hangoztatja azt minden "énvagyokalegjobbkutyatartó" idióta, hogy adjon a tapasztalatlan kutyás kiegészítőnek tojást ezek alapján? Ha már én ajánlok valamit, meg ezzel a sz*rral tömném a kutyámat, utána néznék, vagy kérdeznék, igaz-e az az idióta mende-monda, hogy a kutyának szép fényes, dús szőre lesz a tojástól.
Bocs a kirohanásért, 20 éve tenyésztek egy bizonyos fajtát (akiket soha nem tömtem tojással, még is gyönyörű szőrzetük van, és van köztük jó pár champion és BIS győztes is), elég régóta látogatok ide, de egyszerűen nem értem, hogy adnak ezek az emberek tanácsot. Abba nem gondolnak bele, hogyha ezt valaki elolvassa, aztán komolyan veszi, lemérgezheti akaratlanul más kutyáját?
ahha..akor te tenyészted a shar-peit....hát igen annál kényesebb kutya avilágon nincs:D inkább nem fejtem ki a véleményem arról a fajta kutyáról:D
te írtad az oldalt..akkor mit okoskodsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!