Ti rákérdezénetek a tenyésztőnél, hogy van-e reális esélyetek kiskutyára, vagyis, hogy szimpatikusak vagytok neki?
Jelentkeztem egy tenyésztőnél, hogy érdekelne kiskutya tőle. Válaszolt is a leveleimre, de úgymond rólam semmit nem kérdezett, inkább én írtam meg magamtól.
Elhívott személyes találkozóra, és ott se volt túl kommunikatív, inkább csak olyan harapófogóval tudtam kihúzni belőle dolgokat. Szinte azt éreztem a kommunikáció nagyon egyoldalú. A személyes találkozó óta is csak ilyen tőmondatokat ír, és mikor rákérdeztem, hogy mit gondol, adna-e nekem kiskutyát, csak annyit válaszol, meglátjuk mi lesz, mennyi születik. Kicsit ilyen kitérő válasznak tűnik.
Egy barátom is írt neki, szintén érdekli kiskutya. De nála pl. sok dologra rákérdezett, folyamatosan küld neki videókat a szülőkről. Nekem semmit.
Nem igazán tudom, hogy most várják míg megszületnek és akkor lepattint, vagy, hogy mi lesz. Kicsit elvagyok keseredve :(
Nagyon szeretnék kiskutyát, és hajlandó is vagyok várni, mert csak év végén fognak megszületni. De ha alapjáraton nem vagyok szimpi neki, akkor azért az illene közölnie, nem? Vagy csak én vagyok ilyen naiv?
Szerintem nem vesz komolyan egyáltalán. Sajnos nagyon sok tenyésztő pofára megy, lehet elsőre nem voltál neki valamiért szimpatikus, hiába van meg minden ami a kiskutyához követelmény.
Őszinte leszek, egy ilyen tenyésztőtől nekem még akkor se kéne kiskutya ha végül kinyögi hogy kaphatok, mert normál esetben a gazdi a kutyus élete folyamán végig tartja a kapcsolatot a tenyésztővel, de legalábbis annyira hogy néha ír neki róla mi van a kutyussal stb. Egy ilyen tenyésztővel én nem szívesen akarnék kapcsolatba lenni 15 évet úgy, hogy ilyen kényelmetlen a viszony.
köszönöm a válaszokat, megerősítettek abban, amire én is jutottam, hogy ez veszett fejsze nyele :(
Sajnálom a dolgot, mert régóta kerestem megfelelő párosítást, és itt minden elképzelésem klappolt volna, ezért is voltam hajlandó 600 km utazni, hogy személyesen találkozzunk. De akkor ez elvesztegett pénz és idő volt.
De hát ez, az ember nem lehet mindenkinek szimpatikus. Talán majd máshol megtalálom álmaim kiskutyáját.
Hát ez sok dologtól függ.
Ha "csak" kedvencnek szeretnéd a kutyust, akkor én a helyedben elkezdenék levelezgetni más tenyésztőkkel is. Azért a 99% örül annak, ha normális ember érdeklődik a kiskutyák iránt. Nem kell életre szóló barátságot kötni, együtt színházba járni, stb, de az alap, hogy legyen elérhető és segítsen, bármi van a kutyussal.
Ha viszont tényleg fontos neked a vérvonal meg minden, tehát mondjuk konkrét célod van a kutyával (tenyésztés, kiállítás, stb), akkor kicsit próbálj "céltudatosabb" lenni. Kérdezz rá nyugodtan, hogy mi a problémája veled, mert te komolyan szeretnél egy kiskutyát, de nem érted az okát, hogy miért ilyen veled. Szerintem kár lenne ezt magadban tartanod.
Külföldről amúgy nem szívesen adnak Magyarországra kiskutyát, ez sajnos tény. Főleg, ha még tenyésztő, kiállítós ismerőseid sincsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!