Közép schnauzer vagy hovawart első kutyának?
Kinti-benti kutya, kertesház, de kis kert és kis ház...
Napi 3. séta.
Kutyasuli.
És, ha alkalmas lesz rá akkor ÖV.
A hovawart szerintem egy komolyabb munkakutya, ugyanakkor nyugottabnak is latszik ami mondjuk nekem bejön... Szerintetek?
Én is snacit választanék (bár lehet azért, mert nekem is azok vannak most és nem is kellene más kutya) . Gondolom indoklásra is kíváncsi vagy, ezért ezt is megteszem:
Nekem a snaci jelenti a kutyát. Teljesen elsnacisodtam. Beleszerettem ebbe a fajtába, mivel olyan sokoldalú, "univerzális kutya" (a törpe rágcsálót írt,agilytizik, frisbee-zik, a közép akár ÖV-zik, agilityzik, frisbee-zik, az óriás is csinálja amiket a közép, sőt én a törpémmel még pullerezek is :) ). Mert egy örök gyerekek csodálatos pofaszőrzettel :D . Azt ne is hagyjam ki, hogy rendkívül okosak (egy kutyasulis ismerősöm mondta, hogy látja nap, mint nap dolgozni a pályán a snacikat, meg a többi kutyát. A snacik magasan kiemelkednek az értelmességükkel, figyelmességükkel. Figyelik a gazdájukat, engedelmeskednek neki szívvel-lélekkel, de közben nem válnak "talpnyalókká" (ha szabad így fogalmaznom) , megőrzik a kutyaságukat. Van egy kis (néha nem olyan kicsi :D ) önállóságuk, bármilyen helyzetből kivágják magukat. Néha makacsak, de csak pont annyira, amennyire kell, nem nehezen kezelhetőek. Ha kellően le vannak mozgatva, nem jártatják feleslegesen a szájukat, de ha kell, teljes vehemenciával jeleznek (akár házon belülről is) . Egy megfelelően lefárasztott sschnauzer is elfetreng a kanapén egész délután.
Szóval nekem a schnauzer jelenti a nagybetűs KUTYÁT, de kinek a pap, kinek a papné. Nem azt állítom, hogy a fent leírt tulajdonságok nem igazak más fajtákra, de nekem csak schnauzerrel van tapasztalatom, így azt írtam le.
Persze akinek dalmatája van, az arról a fajtáról, akinek németjucija az arról, akinek hovawartja az arról tudna ódákat zengeni. Ez csak az én véleményem volt a snacikról.
De szerintem érdemes lenne ellátogatnod egy hovawart tenyésztőhöz, meg egy közép schnauzer tenyésztőhöz is (igazi tenyésztőkhöz, nem szapisokhoz) Ők tudnak neked mesélni az adott fajtáról, és elmondhatják, hogy illik-e a személyiségedhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!