Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tanítsam meg a kutyámna...

Hogyan tanítsam meg a kutyámnak a "nem" parancsot és a behívást?

Figyelt kérdés

2017. júl. 28. 16:38
 1/2 anonim ***** válasza:
60%
Egyszerűbb lesz, ha felkeresel egy kutyaiskolát. Ez a két szabály a legfontosabb és a legnehezebb, épp ezért számtalan sok száz oldalas könyv íródott már ezekről. Itt, pár sorban senki nem fog tudni korrekt tanácsot adni.
2017. júl. 28. 16:40
 2/2 anonim ***** válasza:
65%

Ha annyira nem megy akkor vidd kutyaiskolába mert vannak olyan helyzetek hogy a kutya még verésre sem éti meg hogy mi az amit szabad és mi az amit nem, és erre speciális képzés kell amire csak egy szakember tud megfelelő megoldást találni, de ő is csak úgy ha látja a kutyát, előtte van és látja a helyzetet és a körülményeket.

Én kutyusomnál ezek a dolgok szinte nagyon könnyen mentek, de például a rágcsálás, a rongálás az ment neki sok kárt tett a bútorokba, cipőkbe, ruhákba amiket lerántott a fogasokról például. Akkor én mindig azt csináltam hogy mindenfélét összeszedtem ami már nem kell és játszhat vele. Labdáztam vele, régi papucsot, cipőket adtam neki botokat szedtem össze neki, és figyeltem hogy ha épp olyan dolgot akar szétszedni amit nem szabad akkor határozottan mély hangnemben szinte kiabálva rászóltam hogy nem, és nagyon picit az ujjam hegyével az orrára legyintettem de tényleg csak egy picit. Amikor megszeppent akkor oda adtam neki azt ami engedve volt és azzal játszott és ezt néhány alkalom után szinte megjegyezte és felfogta hogy mit lehet és mit nem.

A behívás meg úgy volt hogy mindig kedvesen mondtam a nevét, és amikor odajött akkor dicsértem. Amikor odament az ágyára ami a helye, mindig mondta hogy ez az ő helye, meg dicsértem, simogattam hogy érezze hogy jó dolgot csinált.

Amikor kiszökött a kapun és ment a nagyvilág felé üvöltve mondtam a nevét és hogy azonnal gyere vissza. Akkor kapcsolt hogy rosszat csinált és már kotort is befelé érezte hogy haragszom rá, és mivel hozzá szokott hogy jó sora van idehaza kétszer is átfutott rajta hogy így jár a legjobban amikor magától hazajön. Amikor kapun kívülre mentünk akkor csak is kizárólag pórázzal tettük és erre annyira hozzá szokott hogy ha mát tárva nyitva van a kapu akkor is megáll közvetlen előtte év ha ki akar menni várja hogy rátegyem a pórázt, anélkül akkor sem megy ki ha hívom. Persze ezeket még fél éves korában tanítottam be neki és mire egy éves elmúlt már egyre jobb volt vele minden. Ha harapdált és durván játszott akkor ráüvöltöttem és magára hagytam ezzel érezte azt hogy rosszat csinált és haragszom rá, és utána akárhogy hízelgett nem foglalkoztam vele oda se figyeltem rá és a csöppnyi agyával megértette a dolgot. Persze ez nagyon sok mindentől függ, még a fajtától is. Mellesleg ivartalanítva lett, ezáltal is rengeteg kellemetlenségektől kíméljük mindkettőnket.

2017. júl. 28. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.