Hogyan tanítsam meg a kutyámnak a "Lábhoz" parancsot, ha fáj a kezem a póráz visszahúzásától/rántásától?
Nem kell neki parancs feltétlenül. Ha kitartó vagy, egy idő után rá fog jönni, mit szeretnél. Elég hatásos tud lenni a megfordulós módszer. Ez pl elég jó videós segítség hozzá: https://www.youtube.com/watch?v=sFgtqgiAKoQ
Én ezzel elég jó eredményeket értem el, de nem megy egyik napról a másikra. Így húzni, rántani se kell, kíméled magad és őt is.
Ez jónak tűnik! Ki is próbálom, max fél óráig egyhelyben toporgunk, amíg meg nem tanulja :)
Köszi!
Persze, kicsit kínos lesz fordulgatni vele, de kit érdekel :D. Még mindig jobb, mint rángatni ezerrel. Idegesíteni fogja, hogy nem haladtok, a jutalomfalatra meg rákattan, és úgy fog melletted sétálni, hogy bámul. Mókás látvány.
Én sosem mondtam neki, hogy lábhoz, azt inkább, amikor behívom, vagy csak a lakáson belül magamhoz akarom hívni. Nem mintha értené a szó jelentését, de amikor pórázon gyakorolok vele (mert még ő sem tökéletes, fordulgatás ide vagy oda), esetleg rászólok, hogy nem, ha húzna.
jutifali, ha pl csak mezőn sétáltok és csak akkor kell, ha jön szembe valami.
amúgy meg szimpla rászólás, oldalba bökés.
(+lehet, hogy nekem vannak csodakutyáim, de pl ha érzik, hogy mérhetetlenül csalódott vagyok, amiért így viselkednek, megemberelik magukat és nem húznak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!