Van, itt állatorvos?

Szia!
Elhízás, túlsúly kapcsán én két dolgot tudnék Neked javasolni:
1. Szénhidrátmentes tápok, pl. Orijen, de már az Acana-nak is vannak szénhidrátmentes tápjai.
2. Ha házikoszt: akkor főzz Neki pl cirkemellett natúran (ízesítés nélkül, sima vizben) ehhez adj főtt rizst, főtt sárgarépát.
Ha a kutyusod felnőtt már akkor napi 1szer adj Neki enni, de ha kölyök még akkor természetesen ezeket a dolgokat megosztva.

Szeretném mondani, hogy nem írok baromságokat, csak sokan nem hajlandók elfogadni egy szakember tanácsait.
Akkor nem is tudom, hogy miért írják ki a kérdéseket. Én csak segíteni akarok. De lehet, hogy nem jó ötlet volt regisztrálnom magam a fórumon.

Azállatorvos válaszoló vagyok.
Ha elfogadja a kérdést kiírója a tanácsomat, akkor a következőket ajánlom: adhat a kutyának rizst, húst meg zöldségeket, de a rízzsel vigyázni kell. Lehet neki házi ételt adni, de gondosan oda kell figyelni.Sima fehér rízs helyett lehetne neki adni inkább barna rízst, annak alacsonyabb a glikémiás indexe. A sima rizs inkább tömőanyagként jöhet szóba. Mégjobb, ha árpagyöngyöt(gerslit) áztat be, és főz ki. Természetesen több húst kell adni, mint növényi összetevőt. Az árpagyöngy sokkal jobban a megfelelő szinten tartja a cukorszintet, a legkevésbé hizlalóbb.
De vannak nagyon jó diétás tápok, light tápok: Acana, Eukanuba, Royal Canin,...

Nem haragszom, hogy kritizálnak. De nyilván nem írok hülyeségeket. Amúgy fiatal férfi állatorvos vagyok.
Sajnos vannak tényleg nem jó álattorvos-kollégák. Dehát ez van.
Nem tudom,esetleg meg tudná írni nekem, hogy melyik kérdésekre adtma Ön szerint buta válaszokat?

Próbáld meg light (vagy senior,nem tudom hány éves a kutya) száraztápot és vizet. Csak ezeket add neki a tápot pontosan kimérve. Légy könyörtelen és ne adj neki többet,zavard el ha a konyhában sertepertél,vagy kinézi a szádból a kaját. Meg fogja szokni.
A rizs+répa+csirke is jó,de abból se adj neki sokat.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!