Nyers csirkehús IS tilos?
Néha adok a kutyámnak egy keveset. Az állatorvos ma leszidott miatta, mert hogy szalmonella, meg stb. "Nagyot csalódott bennem."
Én azzal védekeztem, hogy sokkal erősebb a gyomorsavuk mint a miénk. És emiatt nem veszélyes ez rájuk.
Én így tudtam. Melyikünknek van igaza?
Ez hülyeség. Az allergia miatt nem tanácsos adni, de így van ez a csirkét tápokkal is. Ja és nem konkrétan a csirke húsára lehet allergiás a kutya, hanem a sok tömegnövelő meg egyéb hormonra, amivel hízlalják a csirkéket a húsiparban. Meg hát sok bolti csirkehúst felduzzasztanak vízzel meg egyéb szerekkel, de ez nem csak a kutyának, hanem az embernek se jó.
Házi csirkétől pl semmi baja nem lesz, meg ha megbízható helyről veszed a húst.
Allergiáról szó sem volt!
A szalmonella miatt mondta hogy ne.
Most beszéltem egy másik orvossal is, ő is ugyanezt mondta. Bármikor megfertőződhet tőle úgyhogy tilos.
Nem tudom kinek higgyek most már.
A barfos csoportban is csak gazdik vannak, és nem állatorvosok.
Nem minden csirke húsa hordozza a fertőzést nyilván. Tehát attól még, hogy valaki(k) már egy csomószor adtak a kutyájuknak, még nem feltétlenül jelenti azt hogy megbetegedett a kutya tőle. Lehet hogy idáig csak szerencséjük volt.
De tényleg nem tudom, ennyi erővel a disznót is lehetne adni, az se biztos hogy fertőzött. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!