Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Allergia problémával merre...

Okrwdw kérdése:

Allergia problémával merre induljak el?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

4.5 hónapos (fekete) corsom van. 2 hónapos korában került hozzám, ugyanazt eszi, de 1.5 hónapja allergiás tünetei vannak.

Vakarja, rágja mindenét, ami egre inkább súlyosbodik. Eddig banálisnak véltem, de már orvoshoz fordultam.

Az egyik orvos táp váltást javasolt, ha nem válik be akkor allergia tesz. A másik orvos azonnal bűzmirigyet nyomna, amit az első orvos nem hajlandó megcsinálni, mert ilyen idős korban szerinte nem szabad.

A tények:

1-1.5 hónapja produkálja a tüneteket

-csirkés Royal Canin Juniort eszik

-1.5 hónapja kap zöldkagyló kivonatot

-1.5 hónapja kapta az első Spot On-ját

-albérletben vagyunk, egy nagyon régi padlószőnyeg van, a kutya sokat van bent és azon fekszik

-amikor nem voltak ekkora melegek nem vakarózott

Mégis merre induljak el? Nyomjuk ki a bűzmirigyét vagy ne? Váltsam le a szőnyeget? Csináljak ételallergia vizsgálatot? A zöldkagylót vonjam meg esetleg ne kapjon spot ont? Teljesen tanácstalan vagyok mivel kezdjem...

2017. júl. 25. 17:22
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Első körben royal kuka. Egyébként is kaka az a táp. Én váltanék, valami olyanra aminek tisztábbak az összetevői.

Ha a táp okozza a bajt, az minimum 6 hét mire kiürül a szervezetből, szóval tápváltásnál ne várj rögtön csodát.

A spot on lokálian szokott 99%ban tünetet okozni, tehát a cseppentés helyén bőrpír, váladékozás. Én azt kizárnám

Zöldkagyló is lehet ludas, ezt is csak kizárással tudod ellenőrizni.

Sanszos lehet még a pollenallergia, illetve a szőnyeg miatt a poratka.

Én a táppal kezdeném. Bűzmirigyet pedig lehet ellenőrizni tele van-e. Nézze meg a doki, és ha tapintásra úgy érzi nincs gáz, ne nyomogassa.

2017. júl. 25. 20:48
 2/3 anonim ***** válasza:
Tápváltással próbálkoznék első körben, RC-ról sok rosszat hallani, csirkére meg különben is sok kutya allergiás. Én jó minőségű bárányos hipoallergén tápra váltanék, és várnék, hátha javul a helyzet. A SpotOntól nekem vakaróztak a kutyáim, de csak a felrakást követő egy hétben. A többiről sajnos nincs ötletem...
2017. júl. 25. 23:03
 3/3 anonim ***** válasza:
Első körben a csirkét próbáljátok kizárni teljesen, kb 4-6 hét mire javulna a kutya állapota. A mi kutyáknak allergia tesztet kellett csinálni, ez 100 allergénre vizsgál. 92ezret fizettünk a vizsgálatra + az oldatokra, amiket injekció formájában kúraszerűen kap
2017. júl. 25. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!