Kiskutya sok problémával. Lehet belőle rendes kutyus?
Van egy 4 hónap körüli jack russel kanocska, akit nagy valószínűséggel meg fogok örökölni.
Egy három gyerekes család vette, mert kell a kutya. Tavaly október óta az udvaron él, hat hetes korában hozták el, első nap, első éjszaka kizárták, pontosabban bezárták a garázsba, a házba naponta fél órát tölthet.
A gyerekek nyúzzák-húzzák, ő engedi is. Az apa állandóan kergeti, dobbant neki, s kb annyiban merül ki a kommunikációja a kutyával, hogy menj innen, nem szabad.
Amikor bárki közeledik felé, ő azonnal lecsapja a fülét, behúzza a nyakát és a megadás pózába vágja magát.
Kergeti a futó embereket, a bicikliket, s mivel nincs vele foglalkozva így nem is hallgat a hívó szóra. Ezeket én is tudom orvosolni ha az enyém lesz.
Engem ez a mindenkinek megadja magát dolog zavar. Ki lehet nevelni belőle ezt? Szeretném ha örömmel fogadná a simogatást, és nem ilyen szorongva.
Sajnos még fél évet várnom kell, mire megkaphatom, akkor fogok vissza költözni Pestre. De félek addig tovább romlik szegény kutya. Én nem tudok vele annyit foglalkozni amennyit igényelne egy ilyen kis energiabomba.
A három gyereket és a szülőket már kioktattam kölyök kutyából...de azt is nehezményezték amikor a pár hetes kölyköt naponta ötször etettem, szóval süket füleknek magyaráztam.
Az a baj,hogy fél év alatt még többet fog romlani a kutya az fix, még félősebb,még agresszívebb,kiszámíthatatlanabb lesz. Ha már 4 hónaposan ilyen mint leírtad,ez csak egyre rosszabb lesz, fél év múlva meg 10 hónapos lesz szóval kamasz,még ettől is rosszabb.
Ahogy megy az idő egyre hosszabb idő lesz rehabilitálni a kutyát.
Minél hamarabb ki kéne onnan menteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!